Το Πλοίο Της Greenpeace σε Αθήνα και Ιόνιο για την εξόρυξη υδρογονανθράκων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις ελληνικές θάλασσες θα πλεύσει από τις 12 έως τις 22 Ιουνίου, το πλοίο της Greenpeace «Rainbow Warrior», στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας της οργάνωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προώθηση της καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για παραγωγή ενέργειας, αντί της χρήσης ορυκτών καυσίμων.
Το πλοίο θα βρεθεί στη Μαρίνα Ζέας στις 12-13 Ιουνίου, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς στις 16-17 Ιουνίου, στην Πάτρα στις 18-19 Ιουνίου και στην Κέρκυρα στις 21-22 Ιουνίου. ο πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, θα βρίσκεται 12 και 13 Ιουνίου στον Πειραιά, στη Μαρίνα Ζέας.
Θα καταπλεύσει στην Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξει τη δράση των τοπικών κοινωνιών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και να αναδείξει το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να απολαύσει έκθεση φωτογραφίας με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά και τις λύσεις για την προστασία του κλίματος.

Θυμίζουμε ότι στην Τριφυλία μάλιστα έχει συσταθεί ομάδα πολιτών με τίτλο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΣΟΣ η οποία έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους για τα γνωστοποιήσει τα προβλήματα από την εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Επιμέλεια ΓΙΑΝ. ΜΠ.