Το στερνό αντίο στον Σαράντο Καργάκο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χιλιάδες Έλληνες, από κάθε γωνιά της ελληνικής γης, συγγενείς, μαθητές, φίλοι, αναγνώστες,…, προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και επιστημών, του πολιτισμού, της δημοσιογραφίας, της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης,…, επιφανείς και μη, συνόδευσαν τον μεγάλο Δάσκαλο και Συγγραφέα Σαράντο Καργάκο στην τελευταία του κατοικία, στο 2ο Κοιμητήριο Αθηνών, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου 2019.

Ανάμεσά τους μέγας ο αριθμός των αγαπημένων του συμπατριωτών, Μανιατών και Λακώνων.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχαν οι Μητροπολίτες Μονεμβασίας & Σπάρτης κκ.Ευστάθιος και Μάνης κκ.Χρυσόστομος, μαζί με δεκάδες ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ την ταφή τέλεσε ο Μανιάτης αρχιμανδρίτης, πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Γλυφάδος π.Αλέξιος Ψωίνος.

Κατόπιν επιθυμίας της αξιοσέβαστης και αξιαγάπητης οικογένειας Καργάκου και εκτελώντας την στερνή εντολή του εκλιπόντος επιφανούς συμπατριώτη μας, ομίλησαν για τον ίδιο και το σπουδαίο και τεράστιο πνευματικό του έργο οι: Μητροπολίτης Μάνης κκ.Χρυσόστομος Γ’ (ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου), Γεώργιος Μπαμπινιώτης (Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών), Λαοκράτης Βάσσης (Φιλόλογος – Συγγραφέας), Γεώργιος Δημακόγιαννης (εκδότης, εκ μέρους των συμπατριωτών μας) και ο υιός του Ιωάννης Σαρ. Καργάκος (Φιλόλογος).

Το φέρετρο τού επιφανούς εκλιπόντος σκεπάστηκε με την ιστορική σημαία της Μάνης, ενώ λίγο χώμα και ένα μπουκέτο με κλωνάρια ελιάς έφθασαν από την Αδούλωτη Μάνη, για να τον συνοδεύσουν συμβολικά στην τελευταία του κατοικία στην Αττική γη.

Στην κηδεία παρευρέθησαν Λάκωνες και Μανιάτες με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Πολλές δεκάδες στεφάνια αγάπης και σεβασμού κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. του Αγίου Αντωνίου παρά την αντίθετη παράκληση της οικογένειας!

πηγή