Τριφυλιακά και αιχμηρά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ:

Καλή εβδομάδα φίλοι και φίλες, να ευχηθούμε από τώρα Καλό χειμώνα καθώς ο καιρός δείχνει τα δόντια της κλιματικής αλλαγής αυτή την εβδομάδα. Μετά τον τυφώνα των οικονομικών μέτρων, ο τόπος δοκιμάζεται από τις καιρικές αλλαγές, αλλά στο Αθηνοκεντρικό κράτος δεν χαμπαριάζουν με τίποτα…

@Κρατούν επιδοτήσεις αν δεν πληρώσεις εισφορά στον ΕΛΓΑ, όταν όμως τον χρειάζεσαι είναι..άφαντος. Χωρίς δηλώσεις για αποζημιώσεις σε μια άσχημη χρονιά για το ελαιόλαδο που σώζεται τελευταία στιγμή λόγω των βροχοπτώσεων…

@ΦΑΕ ΛΑΔΙ ΚΙ ΕΛΑ ΒΡΑΔΥ:

Αυτή η λαική φράση είναι παλιά. Από τον θυμόσοφο λαό μας. Το θετικό είναι ότι οι βροχές ενισχύουν την ποιότητα του λαδιού, σύμφωνα με την Διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας. Ο κ. Παρασκευόπουλος εκτίμησε ότι θα δούμε παραγωγή λίγο αυξημένη από την περσινή χρονιά κοντά στους 22.000 τόνους. Ίδωμεν..

@Την ίδια ώρα χωρίς τιμή το ελαιόλαδο. Καιρός να στραφούμε στην τυποποίηση, την επώνυμη αξία για το χρυσάφι της Μεσσηνίας, να κάνουμε το λάδι αυτό που αξίζει. Αλλά όταν η Πολιτεία είναι απούσα τι να περιμένεις, όταν εισάγει παλιόλαδα από την Αργεντινή και την Τουρκία, ΈΛΕΟΣ..

@ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Δοκιμάζεται η εσωτερική συνοχή της πλειοψηφίας στο Δήμο Τριφυλίας. Καθώς δεν υπάρχει επιτροπή Διαβούλευσης, την ίδια ίδια ώρα φτάσαμε στον Δεκέμβριο σχεδόν και δεν έχει ψηφιστεί καν Τεχνικό Πρόγραμμα και Προυπολογισμός..

@Ο νόμος του Καλλικράτη είναι σαφής που διατυπώνει ότι “Σύμφωνα με το άρθρο 208 του Ν. 3463/2006 με τον τίτλο «Τεχνικό πρόγραμμα» τα Δημοτικά Συμβούλια οφείλουν, δύο (2) τουλάχιστον μήνες πριν από την έναρξη του οικονομικού έτους, να αποφασίζουν για το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει με σειρά προτεραιότητας τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν..”

@Με άλλα λόγια θα πάνε πακέτο και τα δύο, θα ψηφιστούν κατά πλειοψηφία μάλλον, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν πολλές διαρροές. Διότι η καθυστέρηση δείχνει ότι τίποτα δεν εκπληρώνεται στην ώρα του..

@ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ:

Ο Καλλικράτης όπως εφαρμόστηκε στο Δήμο, είχε σοβαρές επιπτώσεις στα κοινοτικά διαμερίσματα. Με έργα που χρονίζουν έστω με την μορφή αναπλάσεων. Ευτυχώς η περιφέρεια έφτιαξε μερικούς δρόμους. Αλλά πρόεδρος περιοχής μας έλεγε ότι περιμένει τσάπα 6 μήνες και δεν είδε ποτέ…

@Η αποψίλωση των χωριών μας είναι δεδομένη, μετά την πληθυσμιακή τους καθίζηση. Τώρα κινδυνεύουν να μείνουν ακατοίκητα αν δεν αναδειχθεί η φυσιογνωμία τους. Διότι τι καλύτερο έχει το Πάπιγκο, η Βυτίνα για παράδειγμα από τις Βρύσες, τα Πλατάνια και άλλα όμορφα μέρη;

@ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Πάντως την Τρίτη 27/11 συνεδριάζει η Οικονομική επιτροπή. Π΄ρωτο θέμα η Έκδοση εντάλματος προπληρωμής, για δαπάνη τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων στην Τ.Κ. Φλόκας, στην Τ.Κ. Εξοχικού, στην Τ.Κ. Στασιού & στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας, καθώς και ορισμός υπολόγου και το δεύτερο Άσκηση ή μη ένδικων μέσων (έφεσης) κατά της αριθ. 21/2017 αποφάσεως Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας.

@Τα άλλα θέματα: Σύνταξη τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού, Δήμου Τριφυλίας, Γ΄ τρίμηνο οικ. έτους 2018.
-Έγκριση του Πρακτικού ΙΙ ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «ΈΡΓΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ Δ.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ».
-Έγκριση των πρακτικών του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Προμήθεια Ηλεκτρολογικού Υλικού Συντήρησης Δημοτικού Φωτισμού και Κτιρίων Δήμου Τριφυλίας»

@KΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΩΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ:

Άντε καλή εβδομάδα και να ακούμε την γνώμη σας στην εκπομπή μας κάθε πρωί στις 8 από την συχνότητα του Παλμός 90,5. Γιατί το ξαναλέμε. Πρέπει να είμαστε σωστοί και ενημερωμένοι πολίτες…