ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-Ενοποιούνται συνδυασμοί ενόψει κρίσιμων ψηφοφοριών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ: Καλή εβδομάδα φίλοι και φίλες. Στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης πλέον ορισμένα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Ενιαίο πλέον συνδυασμό αποτελούν μαζί με την τωρινή δημοτική αρχή τόσο τα μέλη του συνδυασμού τουλάχιστον αυτά που εξελέγησαν της κυρίας Χάιδως Παναγιωτοπούλου και του κύριου Ευσταθίου Ανδρινόπουλου οι οποίοι συμπορεύτηκαν με την παράταξη της δημοτικής αρχής.
Πρόκειται στην ουσία για μία τήρηση νομιμότητας από την πλευρά του νέου νόμου Κλεισθένης ο οποίος ισχύει στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελώντας ενιαίο αυτοδιοικητικό τοπίο. Με βάση αυτά τα δεδομένα πλέον οι συνδυασμοί στο δήμο Τριφυλίας είναι τουλάχιστον έξι.
@ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΜΗΝΟ: Ωστόσο κρίσιμο θα είναι το επόμενο δίμηνο καθώς ήδη η νέα δημοτική αρχή της Τριφυλίας θα κληθεί να πάρει συγκεκριμένες θέσεις επί θεμάτων που αφορούν την περιοχή. Το πρώτο και σημαντικότερο αποτελεί η κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το έτος 2020 καθώς επίσης και ο προϋπολογισμός για το ερχόμενο έτος.
@ Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να δοθεί μία διαφορετική απόχρωση τόσο στο τεχνικό πρόγραμμα όσο και στην υλοποίηση έργων με βάση βέβαια τη χαμηλή δημοσιονομική πρακτική που υπάρχει από την πλευρά του αθηνοκεντρικού κράτους. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι η αξιοποίηση πόρων μέσα από το ΕΣΠΑ αλλά και περιφερειακά προγράμματα όπως τουλάχιστον έχει υποσχεθεί ήδη η περιφέρεια Πελοποννήσου.
@ ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ : Και μέσα σε όλα αυτά συνεδριάζει εντός της εβδομάδος το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας με κρίσιμα θέματα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης. Ορισμένα από τα  ζητήματα που ξεχωρίζουν είναι τα ακόλουθα:
1. Εκλογή μελών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.
2. Ορισμός αιρετών αντιπροσώπων στον Σύνδεσμο ύδρευσης ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ.
3. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Τριφυλίας.
4. Ορισμός μελών 
Σχολικών επιτροπών, Α/θμιας και Β/θμιας, Δήμου Τριφυλίας.
5. Ορισμός μελών και σύσταση (ΣΤΟ) Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τριφυλίας.
6. Παράταση παραχώρησης χρήσης του με αριθ. ΚΗΗ3816 Πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Τριφυλίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία(Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κυπαρισσίας).
7. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ»
@ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ: Είναι πολλά τα λεφτά για τους υδρογονάνθρακες στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου όπως φαίνεται. Αυτό διότι υπάρχει ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για την εξόρυξη πετρελαίου από την ευρύτερη περιοχή που θα ξεκινήσουν με έρευνες μέσα στο 2020.
@ Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τόσο τους επιστήμονες όσο και τις τοπικές κοινωνίες τόσο στη Μεσσηνία, Ηλεία και Αχαΐα είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενώ διατυπώνουν και ενστάσεις για τα σεισμικά δεδομένα και την σεισμική διέγερση της περιοχής θέμα το οποίο θα αποτελέσει και κορυφαίο ζήτημα αντιπαράθεσης το επόμενο χρονικό διάστημα.
@ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Ξεκινά το επόμενο διάστημα η ελαιοκομική περίοδος στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας. Οι τιμές ωστόσο για το επονομαζόμενο χρυσάφι της Μεσσηνίας το λάδι παραμένουν χαμηλές σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 
@ Το θετικό ωστόσο μήνυμα είναι το γεγονός ότι φέτος οι ελιές όπως λέει ο λαός μας έχουν “γιόμο” δηλαδή αναμένεται αυξημένη ελαιοκομική παραγωγή στην περιοχή μας η οποία αν συνδυαστεί με το υψηλό ποσοστό βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μία πολύ θετική χρόνια για την αγροτική γη της Τριφυλιας.
@ ΔΕΥΑΤ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΕΣ: Είδηση για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας είναι ότι πλέον έχουμε αλλαγή τοπίου στην διοίκηση της επιχείρησης. Η απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας να μην υπάρχουν αντιμισθίες ή αμοιβές στην ΔΕΥΑΤ σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα. Ωστόσο η φράση που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΤ βρίσκεται απέναντι σε ένα μεγάλο δίλημμα. Ή θα εκσυγχρονιστεί είτε θα γίνει ενσωμάτωση στον κορμό του Δήμου Τριφυλίας κάτι που θα φανεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς τα προβλήματα στην επιχείρηση παραμένουν συσσωρευμένα.