ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-Στοίχημα για τον τόπο η επίλυση της καυτής ατζέντας έργων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γράφει και σχολιάζει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ ΠΡΩΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ: Πολιτικό το πρώτο φθινόπωρο της νέας αυτοδιοίκησης με σοβαρές εξελίξεις σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στο επίπεδο της περιφέρειας φαίνεται ότι μέσα στο 2019 θα κλείσουν οι παράνομες χωματερές πριν ξεκινήσει το εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων.
@ Σε τοπικό επίπεδο φαίνεται ότι τριγμοί και οι αντιπαραθέσεις είναι το κύριο γνώρισμα στο δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας. Οι απώλειες τόσο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με έκδηλη την αγωνία τους να ορθώσουν πολιτικό λόγο αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου.

@ ΔΩΣΤΕ ΦΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ: Θετικό είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την πλευρά του δήμου για την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε προέδρους κοινοτήτων. Το θέμα είναι να υπάρχει και σωστή διαχείριση των μηχανημάτων του δήμου και μικρά τεχνικά έργα στα κοινοτικά διαμερίσματα της Τριφυλίας.
@ Το μεγάλο στοίχημα και σ’ αυτή την περίπτωση είναι να μην αποτελούν το φτωχό συγγενή τα χωριά της Τριφυλίας παρά να αναδείξουν την μεγάλη τους ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα μέσα από μικρές και συγκεκριμένες παρεμβάσεις.           
@ Ήδη έγιναν παρεμβάσεις αγροτικής οδοποιίας σε αρκετές κοινότητες, καθώς συγκροτήθηκαν κλιμάκια έργου καθώς εργαζόμενοι και πρόεδροι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ιδίως την ώρα που απαιτούνται έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης…

@ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Ενδιαφέροντα στοιχεία πηγαίνω για το πόθεν έσχες των δημάρχων της Μεσσηνίας αλλά και της Τριφυλίας καθώς επίσης και των βουλευτών του νομού μας στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο.
@ Με πολλά ακίνητα καταθέσεις αυτοκίνητα ακόμα και καταθέσεις στο εξωτερικό φαίνεται ότι κάποιοι ζουν τη δική τους πραγματικότητα πέρα από αυτή την πραγματικότητα που ζουν οι ίδιοι οι πολίτες. Προφανώς η λέξη βουλευτής και βολευτείς ταυτίζεται με την ίδια σημασία. Είναι αρκετό το μεροκάματο που βγάζουν εξάλλου και η σύνταξη.

@ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ: Δύο είναι οι αντιδήμαρχοι που ανακοινώθηκαν στην Τριφυλία. Δεν αποτελούσε έκπληξη ότι η κυρία Χάιδω Παναγιωτοπούλου ως επικεφαλής παρατάξης θα ήταν αντιδήμαρχος. Είχαμε όμως γράψει ότι έκπληξη θα είναι ο έκτος αντιδήμαρχος. Είναι το όνομα του κυρίου Γιώργου Κουτρουμπή ο οποίος για πρώτη φορά γίνεται αντιδήμαρχος από την παράταξη του Στάθη Ανδρινόπουλου.                                                                  @ Ο κ. Ανδρινόπουλος ως επικεφαλής παράταξης αντίθετα δεν ήθελε την αίγλη της καρέκλας- επομένως δεν πήγε για Δήμαρχος ώστε να γίνει Αντιδήμαρχος- ο όποιος επέλεξε να βρίσκεται κοντά στην γενέτειρά του εξυπηρετώντας τους δημότες και να είναι εντεταλμένος σύμβουλος στην δημοτική ενότητα Γαργαλιάνων. Αν μη τι άλλο εκπέμπει μηνύματα η αξιοπρεπής πολιτική στάση του εκλεγμένου αιρετού. 

@ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πριν κλείσουμε μην ξεχάσουμε ότι κάθε Παρασκευή στις οχτώ το πρωί από το ραδιοσταθμό παλμός 90,5 ακούτε την αγροτική ενημερώση για τους αγρότες της Τριφυλίας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας και από την φωνή του κύριου Αντώνη Παρασκευοπούλου.