Τριφυλιακά και αιχμηρά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΩΝ:

Καλή εβδομάδα φίλοι και φίλες, κάθε πρωί στις 8 τα λέμε δυνατά και καθαρά στο ραδιοσταθμό Παλμό 90,5. Λαμπρή η εορτή αλλά κυρίως τα παρασκήνια από την εορτή Υψώσεως του τιμίου σταυρού στη Κυπαρισσία. Αλλά άραγε φώτισε τους άρχοντες του τόπου που ήρθαν για βόλτα ή δεν πήραν μυρωδιά ότι ο κόσμος δεν χαιρετά πλέον όπως παλιά τα πολιτικά πρόσωπα; Με ελάχιστες εξαιρέσεις βεβαίως, βεβαίως
@Έμαθαν τώρα να ανταποδίδουν χαιρετισμούς μεταξύ τους! Γιατί η σταύρωση των Τριφύλιων υφίσταται από την πολιτική που εφαρμόστηκε 9 χρόνια τώρα με τον Καλλικράτη. Τώρα με τον Κλεισθένη αναμένουν οι δημότες αλλαγή μίγματος πολιτικής διάθεσης..

@ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ:

Μια δήλωση που θα συζητηθεί αποτέλεσε η φράση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την ανεξαρτησία των θεσμών. Με αφορμή τον πόλεμο που δέχεται από κέντρα ή αποκόμματα κέντρων εξουσίας, ακόμα και από υπόγεια πολιτικά γραφεία, όπως έχει τονιστεί στο περιφερειακό συμβούλιο.
@Ο Πέτρος Τατούλης είπε ξεκάθαρα ότι “«Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να σεβαστούν την αυτονομία και την αυτοτέλεια των αυτοδιοικητικών θεσμών. Είναι λάθος τους να εμπλέκονται στον τρόπο που οι τοπικές κοινωνίες προσπαθούν να βρουν τον δικό τους βηματισμό. Αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον μεγάλο πολιτικό έλλειμμα στο ήδη ελλειμματικό πολιτικό μας σύστημα, και οφείλουμε ως πολίτες που ασχολούμαστε με τα κοινά να το προστατέψουμε».

@Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ:

Ο Πέτρος Τατούλης σε καιρούς στείρους επανέφερε την Τριφυλία στο προσκήνιο συζητούσαν στο καφέ που παρατέθηκε στο τουριστικό περίπτερο της πόλης. Χέρι χέρι με τους θεσμούς γιατί οι πολίτες θέλουν έργο. Η αλήθεια είναι ότι κοντά του στο τραπέζι διακρίναμε τον σύμβουλό του Γιώργο Μπακούρο, που ήταν παρών σε όλες τις συσκέψεις.
@Μετά ήρθαν οι ενωτικές δηλώσεις του Άγγελου Χρονά, της Ντίνας Νικολάκου, καθώς διακρίνουν το μέλλον. Εξάλλου χωρίς την περιφέρεια θα ήταν χαοτικό το έλλειμμα στη περιοχή. Έργο του Τατούλη οι άξονες στο Λαγκούβαρδο, το Γαργαλιάνοι-Ρωμανού, τα έργα στην επαρχιακή οδό μέχρι Σπηλιά, ο δρόμος προς Ραυτόπουλο, τα έργα ανακαίνισης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τώρα στο Δικαστικό μέγαρο αλλά και η αποκατάσταση του λιμανιού.
@Αλλά κυρίως η Μεσσηνία ωφελήθηκε από το πακτωλό έργων σε μεγάλες πόλεις του Νομού. Ωφελημένη η Καλαμάτα, τα χωριά στη Μεσσήνη αλλά και η Πύλος. Όσοι αμφιβάλλουν ας ανατρέξουν στους πίνακες απορροφητικότητας των κονδυλίων…

@ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΞΑΝΑ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ-ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ:

Εδώ είναι το ζουμί του απόηχου της εορτής. Επαναδιατύπωσε όπως ήταν αναμενόμενο ο νυν Δήμαρχος κ. Κατσίβελας ότι όχι μόνο θα παραμείνει στην θέση του μέχρι τις εκλογές αλλά κυρίως ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Από την άλλη πλευρά πολιτικά παρών-ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα μας- δηλώνει ο Στάθης Ανδρινόπουλος που φαίνεται δικαιωμένος για όσα επισήμανε 5 χρόνια τώρα στη πορεία του Δήμου.
@Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τις υποψηφιότητες από την Ριζοσπαστική κίνηση και την Λαική συσπείρωση του κ. Κουκούμη. Με άλλα λόγια αν μετράμε καλά έχουμε ήδη μάνι μάνι 5 υποψηφιότητες…Που να δείτε τι θα σκάσει τελευταία στιγμή και θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους….

@ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ:

Δηλώσεις έκανε φυσικά ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος. Ο οποίος θα μάθουμε σύντομα με την σύγκληση του οργάνου στο λιμενικό ταμείο αν θα είναι εκ νέου Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου. Πάντως στόχος του λιμενικού ταμείου είναι μελλοντικά εκτός από λιμάνι που θα λειτουργεί ως μαρίνα να εξεταστούν κι άλλες θαλάσσιες παράλληλες χρήσεις..
@Στοίχημα αποτελεί πάντως το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου στο Μάραθο. Οι φωνές περί εκτροχιασμού του έργου που πλέον δεν έχουν επιχειρήματα λέγεται ότι αποσβολώθηκαν μετά τις αποδείξεις…και ονόματα που ανακοινώθηκαν για την πορεία του έργου στο περιφερειακό συμβούλιο. Τότε γιατί έγινε τόση φασαρία;

@ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ:

Τελικά η απλή αναλογική στους Δήμους, θέλει απλή λογική. “Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα εκτός κι αν θέλουν να τα δημιουργήσουν” μας έλεγε τότε στο γραφείο του ο αείμνηστος Παύλος που κατά την ταπεινή μας γνώμη ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης. Αλλά δυστυχώς έφυγε νωρίς…

Ας πρυτανεύσει η απλή λογική….λοιπόν…