Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση κατασκευής του έργου “Αποκατάσταση δικτύου υποδομών Δήμου Μεσσήνης”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αποκατάσταση δικτύου υποδομών Δήμου Μεσσήνης πληγέντων από θεομηνία», μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και του αναδόχου του έργου Νίκου Χατζηγιαννόπουλου.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 117.552 ευρώ και περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες και τεχνικά έργα αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί από θεομηνίες.
«Ευελπιστούμε ότι με την εργολαβία αυτή θα αντιμετωπιστούν ζημιές που έχει προκαλέσει η θεομηνία στο παρελθόν ενώ οι πρόσθετες εργασίες θα βελτιώσουν τις υποδομές στις πληγείσες περιοχές του Δήμου μας», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών παροχών του Δήμου Μεσσήνης προς τους αθλούμενους, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για το έργο «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης», συνολικού προϋπολογισμού 744.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν) για την αναβάθμιση των εκδηλώσεων στίβου και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με 6 διαδρομές, την τοποθέτηση 400 καθισμάτων στις εξέδρες για την εξυπηρέτηση των θεατών που παρακολουθούν τους αγώνες και τον ηλεκτροφωτισμό του σταδίου που θα διευρύνει τις ώρες λειτουργίας του.
«Οι παρεμβάσεις αυτές θα καταστήσουν το Στάδιο πιο λειτουργικό και χρηστικό για τους αθλητές και τους δημότες. Επιπλέον θα αποτελέσει μία νέα πηγή εσόδων του Δήμου αφού ένα ασφαλές Στάδιο με βασικές παροχές, είναι δέλεαρ για τους αθλητές οι οποίοι επιλέγουν τουριστικούς προορισμούς, σύμφωνα με τις αθλητικές υποδομές των περιοχών αυτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.