Υποχώρησε η στάθμη της θάλασσας στην Τριφυλία – Μοναδικό Φαινόμενο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε πολλές περιοχές και της Τριφυλίας η στάθμη της θάλασσας έχει μειωθεί αισθητά λόγω της συνόδου των πλανητών με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται το φυσικό φαινόμενο της άμπωτης.. Σε αρκετές περιοχές το φαινόμενο παραμένει μοναδικό στην παραλία όπως συνέβη στη περιοχή του Αγρίλι των Φιλιατρών ενώ εδώ και καιρό έχουν αναφερθεί από κατοίκους ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί η στάθμη στη περιοχή του Στομίου των Φιλιατρών.

IMG_20210305_160524

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν θα πρέπει να ανησυχούμε καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενου που δεν σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή ούτε με πιθανότητα σεισμού. Η υποχώρηση της θάλασσας θα σταματήσει μόλις το εν λόγω φαινόμενο κάνει τον κύκλο του (περίπου δέκα ημέρες) και η στάθμη της θάλασσας θα επανέλθει σταδιακά σε κανονικά επίπεδα.

Ο καθηγητής δυναμικής τεκτονικής ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας υποστηρίζει στον ANT1: “Τα φαινόμενα απόσυρσης της θάλασσας που παρουσιάζονται σε πολλές περιοχές του ελληνικού χώρου, έχουν άμεση σχέση με της μετεωρολογικές συνθήκες αλλά και με τα φαινόμενα έλξης αλλά και σύγκλισης των πλανητών” ενώ στην συνέχεια συμπληρώνει, “σε καμία περίπτωση δεν προμηνύουν ενδεχόμενη σεισμική δραστηριότητα. Είναι ανεξάρτητα βεβαίως και από τους σεισμούς οι οποίοι έχουν εκδηλωθεί στον ηπειρωτικό χώρο.”

ΙΩΑΝ. ΜΠ.