Υποψήφιοι αναζητούν ψήφους μέσω αιμοδοσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άλλοι δίνουν αίμα για να σωθεί μια ζωή και άλλοι δίνοντας αίμα αναζητούν τρόπους να προσεγγίσουν ψηφοφόρους.

Συνωστισμός στο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους να προσέρχονται για να δώσουν το αίμα τους μετά την έκκληση προς τους πολίτες για έλλειψη που έγινε από το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Θελοντας να δείξουν το κοινωνικό τους προσωπείο οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας προσήλθαν να αφιερώσουν πέντε λεπτά από την ζωή τους στον συνάνθρωπο τους. Πέντε λεπτά όμως που αστράφτουν τα φλας και γεμίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες για αυτή την προσφορά τους. Πέντε λεπτά αυτοπροβολής και like.

Άρα γιατί δίνουμε αίμα για προσφορά η για προβολή;

Μια από της παροιμίες που μου έλεγε η γιαγιά μου ήταν «κάνε το καλό και ρίξτε στο γιαλό».

Ευχομαστε όλοι οι υποψήφιοι που προσήλθαν στο τμήμα Αιμοδοσίας να το επαναλάβουν και μετά τις εκλογές.

Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίσαμε, εντυπωσιαστήκαμε και οφείλουμε να σας το παρουσιάσουμε είναι και το παρακάτω.

Οφειλουμε να πούμε πρωτοπορία είναι να δίνεις αίμα και να βοηθάς τους συνανθρώπους σου που έχουν ανάγκη είτε το κανείς πρώτος είτε τελευταίος.

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος, ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Η ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία για «ευχαριστώ» στον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη που προσφέρει το αίμα του.

Εμεις θα καταγράψουμε εκείνη την ημέρα τους εθελοντές αιμοδότες και σημερινούς υποψήφιους αν θα επισκεφτούν το τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Καλαμάτας καθώς οι εκλογές εκείνη την ημέρα θα αποτελούν παρελθόν.

Κ.Θ.