Φοιτήτρια 22 χρονών στο ΤΕΙ Καλαμάτας η μάνα που εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία 22χρονη ανέκρινε η Ασφάλεια για τη φρικτή υπόθεση με το νεκρό βρέφος, που βρέθηκε τυλιγμένο στον ομφάλιο λώρο, σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στην οδό Πριγκιποννήσων, στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα μένει σε μία από τις τέσσερις πολυκατοικίες, που «βλέπουν» στον ίδιο ακάλυπτο χώρο, όπου εντοπίστηκε το άτυχο νεογνό.  Είναι φοιτήτρια και ενδεχομένως είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Στην πολυκατοικία μένει μαζί με τη μητέρα της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο γυναίκες κατάφεραν να κρατήσουν κρυφή την εγκυμοσύνη, λόγω των… περιττών κιλών της 22χρονης.

Από την 22χρονη ελήφθη δείγμα DNA και αναμένονται τα αποτελέσματα της διαδικασίας σύγκρισης με το γενετικό υλικό του νεκρού βρέφους. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι έχει ήδη ομολογήσει στους αστυνομικούς την πράξη της. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά το τέλος της ανάκρισής της, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, η 22χρονη φοιτούσε σε ΤΕΙ της Καλαμάτας και επέστρεψε στο σπίτι της το βράδυ της Τρίτης.

Στην αρχή κρατούσε κρυφή από τη μητέρα της την εγκυμοσύνη, καθώς το… βάρος της τη βοηθούσε ωστόσο η μητέρα της, υπάλληλος τράπεζας, δεν άργησε να το ανακαλύψει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους γείτονες, η μητέρα πολλές φορές καθάριζε την πολυκατοικία, για να στέλνει χρήματα στην κόρη της. Στο σημείο αυτό οι Αρχές «δένουν» και την πληροφορία που εξετάζεται, ότι η μητέρα ήταν εκείνη που ειδοποίησε την Αστυνομία για το βρέφος στον ακάλυπτο, θέλοντας ίσως να απομακρύνει τις υποψίες από την κόρη της.

Πριν από τρεις μέρες, η Αστυνομία ζήτησε και πήρε δείγμα σάλιου από την 22χρονη, η οποία σήμερα προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου ομολόγησε, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι είναι η μητέρα του άτυχου βρέφους.

Την Τετάρτη αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες νόμιμες διαδικασίες.

protagon.gr