Φυλάνε Θερμομπύλες στα Πλατάνια Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τους ήρωες της ορεινής Τριφυλίας που φυλάνε Θερμομπύλες επισκέφθηκαν την εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, φορείς και σύλλογοι στην Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο όμορφο χωριό Πλατάνια της ορεινής Τριφυλίας. Εκεί ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος πρόσφερε αρτοκλασία και διάφορα εδέσματα στους παρευρισκόμενους.

Στη περιοχή βρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς ξεναγήθηκε στην πανέμορφη φυσική περιοχή και συζήτησε με τον Αντιδήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Τσακανίκα, τον Πρόεδρο των Πλατανίων Παναγιώτη Καραγιάννη, με τους Δημοτικούς Συμβούλους που ήταν παρόντες καθώς και με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή καθώς και για τις δυνατότητες ανάπτυξης και ανάδειξης της, που είναι μεγάλες.

Ως γνωστό η περιοχή διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με τους καταρράκτες της Νέδας, να αποτελούν σημείο κατατεθέν, αλλά και έναν πολιτιστικό πλούτο ξεχωριστό για την ορεινή Μεσσηνία, όπως είναι ο Πύργος του «Μπάρμπα –Αλέκου», με το υπαίθριο αμφιθέατρό του, «Νότα Αρνοκούρου», που μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο για πολιτιστικές εκδηλώσεις την καλοκαιρινή περίοδο.

Ένα θέμα που συζητήθηκε επίσης ήταν και η βελτίωση της οδοποιΐας της 29ης επαρχιακής οδού από Κάκκαβα έως Πλατάνια. Το έργο που ζητούν χρόνια οι κάτοικοι είναι ο δρόμος από το χωριό Πλατάνια μέχρι και τους καταρράκτες της Νέδας. Έργο που εντάσσεται στις προτεραιότητες και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος έχει επισκεφτεί την περιοχή και έχει δει από κοντά τις ανάγκες της.

Για το έργο υπάρχει έτοιμη μελέτη, ύψους 550 χιλιάδων ευρώ και σύντομα το έργο θα πάρει την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησής του, σύμφωνα με τον κ .Χρονά.Με το έργο θα καταστεί ασφαλής η μετακίνηση των οχημάτων μέχρι την παρόχθια περιοχή του ποταμού Νέδα.

ΓΙΑΝ. ΜΠ.