Χάκερς έκλεψαν αριθμούς πιστωτικών καρτών από ξενοδοχεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μεγάλη κυβερνοεπίθεση δέχθηκε από το 2014 η βάση δεδομένων με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία Starwood Hotels με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν πιθανώς προσωπικά δεδομένα έως και 500 εκατομμυρίων πελατών.
Όπως ανακοίνωσε η Marriott International για περίπου 327 εκατ. από αυτούς τους πελάτες, οι πληροφορίες που υπεκλάπησαν θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δεδομένα όπως τα στοιχεία διαβατηρίου τους, τον αριθμό τηλεφώνου τους και το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο
Για κάποιους άλλους, οι πληροφορίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.
Από ελληνικής πλευράς οι χάκερ ενδεχομένως να είχαν πρόσβαση σε στοιχεία πελατών σε ξενοδοχεία-μέλη της Starwood, στην οποία ανήκουν η Μεγάλη Βρετανία και το King George.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά της Starwood, δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στοιχεία που να τεκμηριώνουν την κλοπή των προσωπικών δεδομένων και στην περίπτωση της Ελλάδας,όπως έχει συμβεί σε 17 χώρες και στις οποίες έχουν δημιουργηθεί τηλεφωνικά κέντρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Τα 9 Starwood Hotels στην Ελλάδα:

Στην Κρήτη, το Blue Palace στην Ελούντα

Στην Αθήνα, η Μεγάλη Βρετανία ( Grande Bretagne)  και το King George

Στην Μεσσηνία το Westin Resort, The Romanos στην Costa Navarino
Στη Μύκονο, το Santa Marina
Στη Σαντορίνη, το Vedema και Mystique
Στη Ρόδο, το Sheraton

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ειδοποιήσει τους πελάτες των οποίων τα αρχεία ήταν στη βάση δεδομένων που παραβιάστηκε.

Τα εμπορικά σήματα του Starwood περιλαμβάνουν τα ξενοδοχεία W, Sheraton, Le Méridien και Four Points by Sheraton. Ωστόσο τα ξενοδοχεία με σήμανση Marriott χρησιμοποιούν ξεχωριστό σύστημα κρατήσεων σε διαφορετικό δίκτυο

 Με πληροφορίες από ethnos.gr