Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στο 4ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Λουτράκι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Το περιφερειακό φαρμακείο αποτελεί ουσιαστικά ένα κέντρο υγείας για τους ανθρώπους που ζουν σε απομονωμένες περιοχές” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον χαιρετισμό του, το βράδυ χθες Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στο 4ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι διήμερες εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, στο Λουτράκι.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αφού εξήρε τον ρόλο των φαρμακοποιών στην ελληνική περιφέρεια, αναφέρθηκε γενικότερα στην κατάσταση που υφίσταται στον τομέα των υποδομών υγείας στην Περιφέρεια, την οποία χαρακτήρισε “μέτρια”, επισημαίνοντας ότι “χρειάζονται πολλά βήματα από την πολιτεία προς την κατεύθυνση της αναβάθμισής τους”, για να προσθέσει στη συνέχεια:

“Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια, έχουμε συνδράμει αυτά τα 4 χρόνια με πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, κάνοντας ό,τι ήταν εφικτό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας”.

Οπως τόνισε δε, καταλήγοντας, “το εθνικό σύστημα υγείας χρειάζεται γενικότερη αναβάθμιση και οπωσδήποτε την στήριξη από την πολιτεία, καθώς ακόμα και τώρα πολλοί πολίτες της Περιφέρειας με δυσίατες νόσους και άλλα προβλήματα υγείας υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα ή στην Πάτρα”.

Το 4ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου -με κεντρικό θέμα “Ο φαρμακοποιός, ένας καθημερινός ήρωας”- διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας και συμμετέχουν οι Φ.Σ. Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας και του ΙΔΕΕΑΦ (Ινστιτούτο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών).