Χαρίτσης: Περιοδεία σε Νέδα, Κορώνη, Χαροκοπιό, Φοινικούντα, Πύλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από τη Νέδα και τα ορεινά χωριά του Δήμου Οιχαλίας στην Κορώνη, το Χαροκοπιό, τη Φοινικούντα και την Πύλο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και π. υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.
Η περιοδεία ξεκίνησε το Σάββατο από τα χωριά της Ορεινής Μεσσηνίας και κατέληξε στη Νέδα, όπου ο κ. Χαρίτσης μαζί με τον συνυποψήφιό του, Νίκο Πατσαρίνο συνομίλησε αρκετή ώρα με πολίτες και έθεσε το δίλημμα των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου σημειώνοντας:
«Το 2015 παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη οικονομία. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και αυτό είναι μια ιστορική επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένας άλλος, μόνο η δική μας κυβέρνηση το κατάφερε. Είναι ιστορικές αυτές οι εκλογές γιατί είναι οι πρώτες που γίνονται εκτός μνημονίων. Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τη ζωή μας, για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Είναι πολύ κρίσιμο να μην γυρίσουμε σε αυτούς που μας έβαλαν στην κρίση. Καταφέραμε να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία,
καταφέραμε να στηρίξουμε το 30% του πληθυσμού, που το 2015 ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η χώρα σήμερα είναι μια κανονική χώρα. Δεν είναι μια χρεοκοπημένη χώρα, όπως ήταν το 2015. Δημιουργήσαμε νέα εργαλεία για την ανάπτυξη της περιφέρειας της χώρας με προγράμματα όπως το «Φιλόδημος», το οποίο κατανείμει πάνω από 2,5 δις ευρώ σε δήμους για τη δημιουργία ή τον εκσυγχρονισμό σημαντικών υποδομών των τοπικών
κοινωνιών.
Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα επιστρέψουμε στα χρόνια της λιτότητας και της ύφεσης; Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών και ο ελληνικός λαός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη. Χρειάζεται να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι οι ζωές, οι δικές μας και των παιδιών μας».

Περιοδεία σε Κορώνη και Πύλο
Την Κυριακή το πρωί ο κ. Χαρίτσης επισκέφθηκε την Κορώνη και το Χαροκοπιό και το απόγευμα περιόδευσε με τους συνυποψήφιους Γιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Νίκο Πατσαρίνο και Στέλιο Σπυρόπουλο στη Φοινικούντα και την Πύλο, όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.
Την Κυριακή το βράδυ στην Πύλο ο κ. Χαρίτσης με τους τρεις συνυποψηφίους και τον Πέτρο Κωνσταντινέα παρευρέθηκε στην ετήσια γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλου. Εκεί απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό: «Ο πολιτισμός δεν είναι μια πολυτέλεια, όπως δυστυχώς αντιμετωπίστηκε αρκετές φορές μέσα στην κρίση. Είναι μια αναγκαιότητα. Εγώ θα το πήγαινα και ένα βήμα παραπέρα. Η πολιτιστική έκφραση και δημιουργία είναι
δημοκρατικό δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Εμείς τα τελευταία χρόνια πορευθήκαμε – και νομίζω μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι αυτό – χωρίς κομματικά γυαλιά στην υποστήριξη σημαντικών πολιτιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων για τον τόπο μας. Γιατί ο πολιτισμός ενώνει και συμβάλει στην πρόοδο της κοινωνίας μας».