Χαρίτσης -«σπάσιμο Δήμων»: Ποιοι θα ακολουθήσουν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την τροπολογία του ΥΠΕΣ, ο υπουργός Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στα κριτήρια με τα οποία έγινε η διάσπαση των 5 δήμων  (Λέσβου, Σάμου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς και Σερβίων-Βελβεντού), τα οποία, όπως είπε, είναι πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά, αναπτυξιακά, λειτουργικά, καθώς και κριτήρια βιωσιμότητας.

Μίλησε για διατάξεις που θα βοηθήσουν τους νεοσύστατους δήμους (σε θέματα προσλήψεων, λειτουργικά, οικονομικά) και έδωσε μια πρώτη «γεύση» για τους επόμενους που θα ακολουθήσουν.

Όπως είπε, «κοιτάμε τις επόμενες παρεμβάσεις και τα αιτήματα που μας έρχονται για το Δ. Σοχού Θεσσαλονίκης, το Τυμπάκι, τo Ζάρο, το Ρούβα, το Αλιβέρι και την Αιδηψό. Και βεβαίως, κοιτάμε και ζητήματα-αιτήματα από τα νησιά».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε και άλλα αιτήματα από βουλευτές, σε πολλές περιπτώσεις τεκμηριωμένα. Θα τα δούμε όλα προσεκτικά. Για αυτό το σκοπό θα συσταθεί ειδική επιτροπή».

Nα σημειωθεί ότι σχετικά αιτήματα για τους δήμους Σοχού στη Θεσσαλονίκη και για τους δήμους Τυμπακίου, Ζαρού και τον πρώην δήμο Ρούβα που εντάχθηκε με τον Καλλικράτη στο δήμο Γόρτυνας,  είχαν καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος και ο βουλευτής Ηρακλκείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αντίστοιχα.

aftodioikisi.gr