Χειροπέδες σε αστυνομικούς για διακίνηση αναβολικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Φρένο στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων αναβολικών, τα οποία είχαν ως αποδέκτες αστυνομικούς και έναν ιδιώτη, έβαλαν την Τρίτη τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού  Εγκλήματος. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, οι «ράμπο» της υπηρεσίας, έπειτα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, κατάσχεσαν περισσότερες από 8.000 ενέσιμες αμπούλες τεστοστερόνης καθώς και 30.000 χάπια με αυξητικές ορμόνες.

Πρόκειται για ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από άτομα που θέλουν να αυξήσουν -πολύ και γρήγορα- τη μυϊκή τους μάζα και διακινούνται κυρίως σε χώρους γυμναστηρίων και καταστημάτων με συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εν λόγω σκευάσματα εστάλησαν στη χώρα μας από τη Ρουμανία μέσω ταχυδρομείου. Όπως διαπίστωσαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ, σε όλες τις περιπτώσεις ο αποστολέας είναι ο ίδιος, ενώ οι παραλήπτες είναι διαφορετικοί.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα άτομα, τρεις αστυνομικοί και ένας ιδιώτης, ο οποίος εμφανίζεται και ως ο παραλήπτης του μεγαλύτερου μέρους της ποσότητας των αναβολικών που κατασχέθηκε.

Οι δύο εκ των τριών αστυνομικών καθώς και ο ιδιώτης συνελήφθησαν. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να ισχυρίσθηκαν πως προμηθεύτηκαν τα εν λόγω σκευάσματα για προσωπική χρήση.

Ο ισχυρισμός τους ωστόσο, όπως σημειώνουν πηγές που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση, δεν φαντάζει και τόσο πειστικός, αν αναλογιστεί κάποιος την ποσότητα των κατασχεθέντων ουσιών. Αντιθέτως, στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών θεωρούν πως οι αμπούλες και τα χάπια θα άλλαζαν χέρια στους διαδρόμους κάποιων γυμναστηρίων.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Δίωξης βρίσκονται στα ίχνη και άλλων δεμάτων αλλά και δραστών.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
zougla.gr