Προβλήματα και ελλείψεις που αντιμετωπίζει το 4ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι γνωστά εδώ και χρόνια τα προβλήματα και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει το 4ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς του χώρους. Συγκεκριμένα το 4ο νηπιαγωγείο το οποίο βρίσκεται στην πυκνοδομημένη περιοχή της Ράχης στεγάζεται από το 2009 σε κοντέινερ στο οποίο συνωστίζονται 30 νήπια με ανεπαρκές και επικίνδυνο τσιμεντένιο προαύλιο.

Σύμφωνα με καταγγελίες των γονιών η θέρμανση του χώρου γίνεται με ασυντήρητα κλιματιστικά,οι υδροροές είναι χαλασμένες με τα νερά να τρέχουν μέσα στην αίθουσα, η αποχέτευση ομβρίων υδάτων προβληματική με συνέπεια να δημιουργούνται λίμνες στον προαύλιο χώρο. Η δε τουαλέτα βρίσκεται σε άλλο κοντέινερ με συνέπεια να βρέχονται τα παιδιά κατά τη μετάβαση τους στην τουαλέτα σε περίπτωση βροχής.

Σκέπαστρο σκίασης στην αυλή δεν υπάρχει ενώ δεν υπάρχουν παιχνίδια εξωτερικού χώρου.

Η γενικότερα άσχημη- τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο θυμίζει άλλες εποχές και σε καμία περίπτωση δημόσιο σχολείο ευρωπαϊκής χώρας.
Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής όλα αυτά τα χρόνια γνωστή. Καμία ενέργεια ανέγερσης κτιρίου για να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, καμία σοβαρή παρέμβαση μεταφοράς των παιδιών σε καλύτερο και λειτουργικότερο χώρο, προκειμένου να διευκολυνθεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατόπιν δημοσιευμάτων του τύπου αλλά και καταγγελιών γονέων,μέλη του “Ανοιχτού Δήμου” και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Μάκαρης επισκέφτηκαν το 4ο νηπιαγωγείο και συναντήθηκαν με επιτροπή γονέων προκειμένου να ενημερωθούν διά ζώσης για τα αιτήματά τους με κυριότερο εκείνο της μετεγκατάστασης του σχολείου σε άλλον χώρο, κάτι που η δημοτική αρχή αρνείται.

Ο “Ανοιχτός Δήμος” στηρίζει το δίκαιο αίτημα των γονέων για μια σειρά άμεσων βελτιωτικών παρεμβάσεων τις οποίες έχουν αιτηθεί στον Δήμο και για μετεγκατάσταση σε άλλον και με καλύτερες -γενικότερα- συνθήκες χώρο, ώστε να φιλοξενήσει τους μαθητές. Και αυτό έως ότου δρομολογηθεί η μόνιμη χωροθέτηση του 4ου Νηπιαγωγείου και η ανέγερση κτιρίου, κάτι που θα έπρεπε να είχε φροντίσει να γίνει η παρούσα δημοτική αρχή τα προηγούμενα χρόνια.

Επανειλημμένα στο παρελθόν έχουμε επισημάνει την ανάγκη για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα προετοιμασίας στο πεδίο των σχολικών υποδομών , καθώς και την ανάγκη για αγαστή συνεργασία του Δήμου, των σχολικών επιτροπών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, ώστε να εξασφαλίζεται μια αρμονική εκπαιδευτική διαδικασία και να μην φτάνουμε σε αδιέξοδο όπως συνέβη με την περίπτωση του 4ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας.

Δελτίο τύπου για επίσκεψη του Ανοιχτού Δήμου στο 4ο νηπιαγωγείο Καλαμάτας