Έκτακτο δελτίο ανέμων από την ΕΜΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα «δόντια» του αναμένεται να δείξει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα φέρει χιόνια και τσουχτερό κρύο κινείται στη χώρα μας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, στο Βόρειο Αιγαίο, στο νοτιοδυτικό κρητικό πέλαγος και δυτικά της θάλασσας των Κυθήρων θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι 7 και 8 μποφόρ.

Στο στενό Καφηρέα, τον νότιο Ευβοϊκό, το νοτιοδυτικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και δυτικά του Κρητικού, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη 
αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη, πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Κυκλάδες. Από το βράδυ ο καιρός αναμένεται βροχερός σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Έρχεται ψυχρό κύμα

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από το βορρά κινείται προς την Ελλάδα συνοδευόμενο από βροχές, τσουχτερό κρύο και χιόνια στα ορεινά.

Από την Πέμπτη (15/11) οι χαμηλές θερμοκρασίες θα κατρακυλήσουν ακόμη περισσότερο. Μάλιστα, από τις 20/11, με τα τωρινά προγνωστικά θα έχουμε την πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή.

Η προειδοποίηση του Τάσου Αρνιακού

Για τσουχτερό κρύο, ειδικά από τις 20 Νοεμβρίου και μετά, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος κ. Τάσος Αρνιακός.

«Αναμένεται κάθοδος ακόμη πιο ψυχρών αερίων μαζών προς την χώρα μας, που θα φέρουν περισσότερο κρύο και ακόμα περισσότερες χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας», σημειώνει.