Έναρξη Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου “Φράγκοι και Βενετοί στη Μεσσηνία”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
????????????????????????????????????

Με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπή Παυλόπουλου ξεκίνησε  σήμερα το απόγευμα το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Φράγκοι και Βενετοί στη Μεσσηνία” που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.


Στη σημερινή εναρκτήρια ημέρα του Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στη συνεδριακή αίθουσα του Elysian Hotel, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφώνησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ για τη Λατινοκρατούμενη Πελοπόννησο μίλησε η Ακαδημαϊκός Χρύσα Μαλτέζου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μουσική εκδήλωση με το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, που παρουσίασε τραγούδια από την εποχή της Φραγκοκρατίας. Το σύνολο αποτελείται από τους Φανή Αντωνέλου(φωνή), Δημήτρη Κούντουρα (μεσαιωνικά φλάουτα και διεύθυνση), Θύμιο Ατζακά (ούτι) και Ηλέκτρα Μηλιάδου (βιέλα)
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Ιταλός πρέσβης Efisio Luigi Marras, ο μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, πολιτικοί ακαδημαϊκοί και πλήθος κόσμου.