Ένταση με αγρότες στο Περιφερειακό Συμβούλιο λόγω…δακοκτονίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η επερώτηση του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα για τη Δακοκτονία έφερε ένταση και ανέβασε τους τόνους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, αργά το απόγευμα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Ο κ.Γόντικας έκανε κανονικά την επερώτησή του, η απάντηση δόθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και εκεί που θα έλεγε κανείς πως το θέμα θεωρήθηκε λήξαν και η ενημέρωση έγινε, η παρουσία αγροτών από την Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Πελοποννήσου άλλαξε την κατάσταση και προκλήθηκε ένταση. Και αυτό γιατί οι αγρότες που ήταν παρόντες ζήτησαν να πάρουν το λόγο και να τοποθετηθούν επί του θέματος, αλλά και να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφού, όπως είπαν “είναι στο χείλος του γκρεμού”.

Ο Πρόεδρος του ΠεΣυ Ηλίας Στρατηγάκος τους εξήγησε τι προβλέπει ο κανονισμός και πως δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί δεν είναι θέμα αλλά επερώτηση, αλλά οι αγρότες επέμεναν και ζητούσαν να πάρουν το λόγο. Κουβέντα στην κουβέντα οι τόνοι ανέβηκαν, προκλήθηκε μικροένταση, αφού παρενέβησαν και κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ το λόγο πήρε και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, που τους εξήγησε πως τα αγροτικά ζητήματα θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση, αλλά και πάλι τα πνεύματα δεν ηρέμησαν και οι αγρότες θεώρησαν πως δεν θέλει το ΠεΣυ να συζητηθούν τα προβλήματά τους….

Ο κ.Τατούλης μάλιστα “επιτέθηκε” και στον κ.Γόντικα, τον οποίο αποκάλεσε “μισθωτό υπάλληλο του ΚΚΕ” ενώ ανέφερε πως το ΠεΣυ δεν είναι “μαγαζάκι του Γόντικα”.

Τελικά οι αγρότες, αφού και ο Πρόεδρος επέμενε να μην τους δώσει το λόγο, αφού αυτό προβλέπει ο κανονισμός, αποχώρησαν αλλά άφησαν αιχμές για περιφρόνησή τους από το σώμα.

Δείτε βίντεο με τις στιγμές που οι τόνοι ανέβηκαν και την ένταση που προκλήθηκε.

Πηγή: http://www.drt915.gr