Έξω τα κόμματα  και οι ιδεολογίες απ’ τους Δήμους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Όπως ακριβώς, όταν βρεθείς  σε δημόσιο χώρο,  σε ένα καφενείο, ή σε μια συναυλία, βρίσκονται δίπλα σου άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές ομάδες, ‘κάθε καρυδιάς καρύδι’

Έτσι  ακριβώς πρέπει να λειτουργούν και τα δημοτικά θέματα !!!.

Στα  θέματα ενός Δήμου,   α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι   να εμπλέκονται οι ιδεολογίες-κόμματα-θρησκείες, ή προσωπικά (έχθρες-φιλίες-συγγένειες).

Τα δημοτικά θέματα είναι ‘πεζά’, σαν την καθημερινή ζωή. Είναι κοινά για όλους τους συμπολίτες-συγχωριανούς, φίλους ή εχθρούς. Είναι  μη πολιτικά, ‘απολίτικα’, ‘απολιτίκ’.

εκλογική διαδικασία – δημοτική πυραμίδα 

  1. Οι εκλογείς, η ‘Εκκλησία του Δήμου’ , ψηφίζουν κάθε χρόνο για τους αντιπροσώπους τους, (με κάλπη, επιστολή, e-mail, κλπ)

   Δικαίωμα του εκλέγειν,  έχουν όσοι κάτοικοι του Δήμου είναι από 20 έως 80,  απόφοιτοι Γυμνασίου.

Κάθε ψηφοφόρος έχει 5-10 σταυρούς, με δικαίωμα να βάλει από 1 σταυρό, στους υποψήφιους που επιλέγει.

2..   Οι υποψήφιοι ,  γράφονται σε ένα Ενιαίο Ψηφοδέλτιο.

   Δικαίωμα του εκλέγεσθαι: όσοι Δημότες είναι Έλληνες ή Ευρωπαίοι, από 30-70, απόφοιτοι Λυκείου, και  τους έχουν προτείνει 10-20 πολίτες.

Όσοι εκλεγούν ονομάζονται Αντιπρόσωποι του Δήμου,  και είναι το 1% των εκλογέων! (ο ένας στους 100 ψηφοφόρους εκλέγεται !)

3…  Από τους εκλεγμένους Αντιπροσώπους , κατόπιν κληρώσεως βγαίνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. (τριπλάσιοι απ όσοι είναι σήμερα)

Το Δημοτικό Συμβούλιο   ασκεί τη νομοθετική εξουσία .

Σημαντικό είναι να   ψηφίζουν ως άτομα, όχι ομαδικά!!!.

4….  Οι Σύμβουλοι εκλέγουν μεταξύ τους, τον Δήμαρχο και τους 3 Αντιδημάρχους. Και αυτοί οι 4 συνεργάζονται και επιλέγουν από τους Συμβούλους τους Βοηθούς Αντιδημάρχων.

Δήμαρχος,  Αντιδήμαρχοι και Βοηθοί Αντιδημάρχων, ασκούν την  εκτελεστική εξουσία  .

Η θητεία του  Δημάρχου είναι  1 ή το πολύ 2 μήνες. Μετά παραιτείται, και οι 3 Αντιδήμαρχοι εκλέγουν μεταξύ τους τον επόμενο Δήμαρχο.

Για την κενή θέση Αντιδημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο εκλέγει έναν από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Όλοι οι Σύμβουλοι εναλλάσσονται στην εξουσία.

 

        ΔΗΜΑΡΧΟΣ  
Α’   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Β’  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ’  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
3-4 βοηθοί Αντιδήμαρχοι 3-4 βοηθοί Αντιδήμαρχοι 3-4 βοηθοί Αντιδήμαρχοι
Οικονομικά  Πολιτιστικά  – εορτές Ανακύκλωση
Δημοτικά έργα Σχολεία – υποτροφίες Οικολογία
Πολεοδομία Κοινωνική αλληλεγγύη καθαριότητα
Οδικό δίκτυο -Σήμανση Ναοί-κοιμητήρια Δημόσια υγεία

 

Πότε εκπίπτει ένας τοπικός άρχων από το αξίωμα?!

Το Δημοτικό Συμβούλιο  μπορεί να καθαιρεί κάθε άρχοντα ( Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο- Βοηθό Αντιδήμαρχο ή Σύμβουλο), για  3  βασικούς λόγους:

  1. αν ανακατέψει ιδεολογίες και πολιτικά, με δημοτικά θέματα.
  2. αν καταχραστεί έστω και ένα ευρώ δημόσιο χρήμα.
  3. αν δεν είναι αποδοτικός στον τομέα του ή 4. ,αν παρέλθει ο χρόνος της θητείας του, (1-2 ή 3 μήνες) , και δεν παραιτηθεί από μόνος του…

—Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε, είναι αυτές που εφάρμοσε πριν πολλούς αιώνες ο Κλεισθένης στην Αρχαία Αθήνα. Και συνοψίζονται σε λίγες λέξεις:

Έξω τα κόμματα  και οι ιδεολογίες απ’ τους Δήμους.

 ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Υστερόγραφα:

  1. -Το ιδανικό είναι, να αλλάζουν οι άρχοντες κάθε μήνα, και μάλιστα σεληνιακό! (29,5 μέρες), και η αλλαγή γίνεται κάθε πανσέληνο. Μόνο εάν κάποιος είναι ιδιαίτερα πετυχημένος, να του επιτρέπεται άλλος ένας μήνας.
  2. –Στις Ευρωεκλογές-Βουλευτικές υπάρχουν κόμματα και ιδεολογίες, και οι πολίτες δεν γνωρίζουν από κοντά τους υποψήφιους. Αλλά στις δημοτικές εκλογές , γνωρίζονται μεταξύ τους, ειδικά στους επαρχιακούς Δήμους. Γι αυτό χρειάζεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο, για να λύσουν από κοινού τα καθημερινά θέματα: (ανακύκλωση, ύδρευση, οδική ασφάλεια, παιδότοποι, πολιτισμός) χωρίς να μπλέκουν τα κόμματα. Σ’ έναν Δήμο μπορούν να συνεργαστούν : ένας αστυνόμος με έναν αναρχικό, ένας χρυσαυγίτης με έναν κομμουνιστή, κι ο δεσπότης με τον τελευταίο άθεο.
  3. –Είναι για γέλια που οι σημερινοί Δημοτικοί Σύμβουλοι παριστάνουν τους Βουλευτές και βγάζουν ψηφίσματα: κατά των ναρκωτικών, υπέρ των προσφύγων, ή κατά των αμερικάνων… Να τους απαγορεύουν να κάθονται σε ‘παρατάξεις’ στα δημοτικά συμβούλια, αλλά ανακατεμένοι και ‘τυχαία’.
  4. –Στους επαρχιακούς δήμους, πρέπει να δοθούν εκλογικά δικαιώματα και σε όσους έρχονται μόνο για διακοπές, ως κίνητρο για να έρθουν μόνιμα.
  5. 5. –Σήμερα όλοι οι άρχοντες ,έχουν έναν αναπληρωτή, ‘αντ’ αυτού’, υπάρχει ιεραρχία σαν να είναι θρησκευτική ομάδα. Η πυραμίΔα της Δημοκρατίας,  όμως, απαιτεί να υπάρχουν 3 (τουλάχιστον) που κυβερνούν μαζί με τον 1. Και αν διαφωνήσουν μαζί του και οι τρείς, να ισχύει αυτό που θα πουν αυτοί.
  6. –Ο μισθός Δήμαρχου – Αντιδημάρχου, να είναι ίσος με μισθό σκουπιδιάρη.
  7. –Η λέξη ‘Δήμαρχος’, είναι αδόκιμη, διότι είναι μόνο αρσενικό. Γι αυτό και από αντίδραση θα βγούν πολλές ‘δημαρχίνες’.