Ακονίστηκαν τα μαχαίρια και άρχισε η μάχη Νικολάκου – Αλειφέρη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην κόψη του ξυραφιού, με το αίμα ήδη να φαίνεται, βρίσκονται πλέον οι σχέσεις των δύο αντιπεριφερειαχών, της θεματικής Ντίνας Νικολάκου και της τοπικής Ελένης Αλειφέρη.
Η κόντρα των δύο ισχυρών γυναικών της Περιφέρειας έχει ξεκινήσει πολύ καιρό τώρα, αλλά έχει φουντώσει σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορεί πια να κρυφτεί, ούτε να πείσουν ότι δεν υπάρχει, παρά τις όποιες «καθησυχαστικές» δηλώσεις από τις δύο πλευρές. Χθες, μάλιστα, με αφορμή την επίσκεψη της κας Νικολάκου στο Διοικητήριο, δεν άργησε να ξεσπάσει άλλη μία ένταση, με αποτέλεσμα οι φωνές τους να ακούγονται σε όλο τον τέταρτο όροφο.

Από επεισόδιο σε επεισόδιο
Η αφορμή χθες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ασήμαντη, αλλά αποδεικνύει πόσο βαθιά είναι η μεταξύ τους κρίση. Από τη μία πλευρά, η κα Αλειφέρη είναι αποφασισμένη να μην κάνει την παραμικρή υποχώρηση υπέρ της κας Νικολάκου και πολύ περισσότερο, να απεμπολήσει όποια από τις ελάχιστες αρμοδιότητες έχει εκ της θέσεώς της. Από την άλλη πλευρά, η κα Νικολάκου φαίνεται να εκτιμά ότι ο «τσαμπουκάς» αυτός έχει κρατήσει πολύ και θέλει πλήρη έλεγχο.
Το όλο κλίμα που επικρατεί ήταν χαρακτηριστικό και στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη. Οι τοπικοί αντιπεριφερειάρχες κάθονται μαζί με τον περιφερειάρχη στο πάνελ του συμβουλίου, όμως στην τελευταία συνεδρίαση η μόνη καρέκλα που απουσίαζε ήταν αυτή που θα… καθόταν η κα Αλειφέρη. Ύστερα από πολλά σκουντήματα και περίεργα κοιτάγματα, η καρέκλα τοποθετήθηκε, αλλά λίγο πιο πίσω από τους υπολοίπους. Τελικά, με το… ζόρι τη χώρεσαν στην ίδια σειρά με τους υπολοίπους, αφού πρώτα αλλάχθηκε η σειρά για να μην καθίσει δίπλα στον περιφερειάρχη!

Κόντρα
Χθες πάλι, η απαίτηση της κας Νικολάκου να της δοθούν τα κλειδιά των γραφείων των περιφερειακών συμβούλων και η άρνηση της κας Αλειφέρη, καθώς οι σύμβουλοι απουσίαζαν, αντιπροτείνοντας να γίνουν οι συναντήσεις της κας Νικολάκου στην αίθουσα συσκέψεων, έφερε νέα ένταση, με τις φωνές να φτάνουν σε όλο το διάδρομο και την κα Νικολάκου να ανταπαντά ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κλειδώνει μόνο τα δωμάτια του σπιτιού του.
Μέρες πριν, όμως, είχε προηγηθεί η απόφαση από την Περιφέρεια απόσπασης της μοναδικής υπαλλήλου από το γραφείο της κας Αλειφέρη στην… Τρίπολη, αφήνοντας τη γραμματειακή της υποστήριξη στον αέρα!
Έτσι, ο «πόλεμος των Ρόουζ» καλά κρατεί και, όπως όλα δείχνουν, μόνο χειρότερος μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα αν η κα Νικολάκου υλοποιήσει την «απειλή» της ότι θα επισκέπτεται συχνότερα την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Προς το παρόν, στο «επίσημο» παρασκήνιο ο περιφερειάρχης παραμένει θεατής της κόντρας, αλλά σύντομα εκτιμάται ότι θα λάβει θέση, έστω και «ανεπίσημα».

Της Βίκυς Βετουλάκη 

https://www.tharrosnews.gr