Αλβανικό στοπ σε Έλληνα ιατροδικαστή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν επιτρέπουν να εξεταστεί από Έλληνες ιατροδικαστές ο Κατσίφας για να υπάρξει και δεύτερη έκθεση

Οι αλβανικές αρχές δεν θα επιτρέψουν στην ελληνική πλευρά να στείλει Έλληνα ιατροδικαστή έτσι ώστε να υπάρξει και μια δεύτερη έκθεση – πλην αυτής των ιατροδικαστών αρχών της γείτονος-  για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όπως μετέδωσε ΣΚΑΪ, η Αλβανία απέρριψε το αίτημα της οικογένειας του 35χρονου.

Βίντεο – ντοκουμέντο

Βίντεο από την ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Κατσίφα και την αλβανική αστυνομία στο χωριό Βουλιαράτες παρουσιάστηκε την Δευτέρα σε αλβανικά μέσα.

Ο 35χρονος, ντυμένος με στολή παραλλαγής, διακρίνεται να κρατά όπλο καλάσνικοφ και με τα δύο χέρια καθώς κινείται ανάμεσα σε αυτοκίνητα προσπαθώντας να καλυφθεί από τα αλλεπάλληλα πυρά των Αλβανών αστυνομικών.

Το βίντεο τραβήχτηκε από το εσωτερικό του καφενείου του χωριού, και δεν δείχνει τον Κατσιφά να πέφτει νεκρός από τα αστυνομικά πυρά έξω από τις Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές, η αστυνομία αναγκάστηκε να καταδιώξει και τελικά να σκοτώσει τον Έλληνα ομογενή επειδή πυροβολούσε εναντίον της.

Ωστόσο η Αθήνα επέδωσε το απόγευμα διάβημα διαμαρτυρίας στην Αλβανίδα πρέσβη.

Χθες, την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης προανήγγειλε το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής, δήλωσε  πως η παρακολούθηση του ζητήματος δεν μένει μόνο σε επίπεδο θεωρητικό αλλά θα αποκτήσει τις επόμενες μέρες και πρακτικό αντίκρισμα.

Ο υπουργός χωρίς να εξειδικεύσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση, συνέστησε αυτοσυγκράτηση για να μη δοθεί όπως είπε ευκαιρία σε ακροδεξιές κραυγές να εκφραστούν μέσα από ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.