Αναβίωση της Έκθεσης Αλόγων μετά από 30 χρόνια στο Πλατύ, από τον Ιππικό Σύλλογο Πλατέως

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την τελευταία ημέρα του Ιουλίου επέλεξε ο Ιππικός Σύλλογος Πλατέως, για να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κοινότητας. Πραγματοποιήθηκε λοιπόν η έκθεση αλόγων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Συλλόγου, που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, η συμμετοχή ήταν μεγάλη ακόμη και από άλογα εκτός Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα στην έκθεση συμμετείχαν:

Καλαποθαράκος Δρακούλης από την Αρεόπολη Λακωνίας με τα άλογα Δρακούλη και Μπέμπη

Γεωργακόπουλος με τον Κεραυνό

Καπετανάκης με την Βαλέρια

Αθανασόπουλος με την Καπετάνισσα

Κουτέλας με τη Γωγώ

Κυριακόπουλος με τον Στραβοκέφαλο

Παυλάκη με την Πάτρα

Γιαννόπουλος με την Μελίνα

Καπόγλης με τη Μαριλένα και

η κα Ελπίδα με τον Μπόλαρη.

Στην Έκθεση συμμετείχε και η άμαξα του κου Θανάση Παναγόπουλου από τη Ζαχάρω Ηλείας που πρόσφερε βόλτες σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και χαιρέτησαν οι:  Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας κ.κ. Σκοπετέας και Φάββας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ Καλαμάτας κος Παντελής Δρούγας και ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κος Κώστας Παπαδάκης.

Οι ίδιοι μετά το πέρας της παρουσίασης απένειμαν και αναμνηστικά μετάλλια στους συμμετέχοντες.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Τζαβάρας αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες, δήλωσε ότι παρά τις αντιξοότητες η έκθεση αναβίωσε μετά από 30 χρόνια και θα προσπαθήσει μαζί με το διοικητικό συμβούλιο να τη διατηρήσει στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Επίσης ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης, Επιχείρηση Ϊσκιος κου Κοντόπουλου για τις Ομπρέλες, τις Οινοποιίες Παν. Πουλημένου και Παν. Νινιού για την προσφορά των κρασιών και τον κύριο Γιώργο Μωραγιάννη για τα τραπεζοκαθίσματα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε η παραδοσιακή γουρνοπούλα με συνοδεία οίνου και αναψυκτικών.