Ανεπανάληπτο αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη στο Καλό Νερό παρουσία και του μεγάλου θρύλου του Ελληνικού Ραδιοφώνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρουσία περισσότερων από 1.000 άτομα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεγάλο Μουσικό αφιέρωμα στον αλησμόνητο βάρδο του λαϊκού τραγουδιού Στέλιο Καζαντζίδη, που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Καλονεριτών με τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας δίπλα στις γραμμές του τρένου με φως και χρώματα από τα διαχρονικά τραγούδια του Στέλιου.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης με τη μοναδική υφή της φωνής του κατάφερε να εκφράσει τις αγωνίες, τους φόβους, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων, για τους οποίους η επιβίωση δεν ήταν και τόσο αυτονόητη. Την εκδήλωση άνοιξε η φιλόλογος Τρισεύγενη Πασχάλη που αναφέρθηκε επιτυχώς με την αμέριστη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού στην ιστορία του Καζαντζίδη, τα βάσανα της εποχής, αλλά και την σύγκρουση με το κατεστημένο της δισκογραφικής κλίκας που του βγήκε σε καλό καθώς ο λαός τον αγκάλιασε καθώς τον κατέταξε σε πατριάρχη του ελληνικού πενταγράμμου. Ο πρόεδρος του συλλόγου Καλονεριτών Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος τόνισε ότι όλοι οι θεατές είναι επίσημοι προσκεκλημένοι αντανακλώντας την αγάπη τους για τον μεγάλο λαϊκό βάρδο που τραγούδησε την φτώχεια, την μιζέρια, την μετανάστευση αλλά και τον έρωτα. Ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης που συνέβαλαν ώστε να διεξαχθεί στο φυσικό χώρο του συλλόγου πάνω στις γραμμές οι τρένου ως συμβολικό μήνυμα για την ιστορία του σιδηροδρόμου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του λαού μας.

Ο θρύλος του Ελληνικού ραδιοφώνου που έχει και Μεσσηνιακή καταγωγή

Πριν από την συναυλία του δεξιοτέχνη Γεωργόπουλου ο πρόεδρος των Καλονεριτών υποδέχτηκε ένα θρύλο του ελληνικού ραδιοφώνου, τον Σπύρο Μπεράτη, ιδρυτή του ραδιοσταθμού της Αμαλιάδας, από τους πρωτεργάτες της ελληνικής τηλεόρασης ο οποίος έκανε μια αποκάλυψη. Στο κοινό είπε ότι νιώθει ένα μέρει Μεσσήνιος καθώς τελείωσε σχεδόν το δημοτικό στην Καλαμάτα που ήταν οι γονείς του με τον πατέρα του να εργάζεται στην εθνική τράπεζα και αργότερα στην Πύλο πριν μετακομίσουν μόνιμα στην Αμαλιαδα. Ο Σπύρος ΜΠΕΡΑΤΗΣ μάλιστα θυμάται ότι η εκπομπή Ώρα των ακροατών από τα μεσαία (που εκπέμπει μέχρι σήμερα ο σταθμός εκτός από τα FM) με γράμματα από Ελλάδα κι εξωτερικό για αφιερώσεις τα περισσότερα τραγούδια επιλογής των ακροατών αφορούσαν τον Καζαντζίδη, ενώ η φωνή του Στέλιου έφτανε στο εξωτερικό μέσα από συνδέσεις του σταθμού με την Ελληνική ραδιοφωνία Αμερικής στις ΗΠΑ που επιμελείτο η Αιμιλία Μονάχου με τον νεαρότερο δημοσιογράφο στην Ελλάδα που καταγόταν από την Τριφυλία. 

Μουσική βραδιά αστέρων

Την εκδήλωση μάγεψαν οι μουσικές νότες του διεθνούς φήμης σολίστ του μπουζουκιού Γιώργου Γεωργόπουλου και η μοναδική φωνή του Γιάννη Διονυσίου. Παρών εκτός από τον απερχόμενο Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κατσίβελα, ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τριφυλιακών συλλόγων κ. Πάνος Λούτος, ο Πρόεδρος των ιστορικών συγγραφέων κ. Στάθης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωποι του ΠΑΟ Καλονερού και πλήθος κόσμου.  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Φωτογραφίες: Γ.Μπ.-Δημήτρης Ζογκόκης