Ανοιχτές προκλήσεις και σκληρό ροκ από τους χαμένους των εκλογών στο νέο Δ.Σ. Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ

Θερμό αναμένεται το φθινόπωρο αλλά ίσως και ο χειμώνας στα αυτοδιοικητικά δεδομένα της Τριφυλίας μετά τις δημαιρεσίες, καθώς επιβεβαιώνεται το άρθρο μας με τίτλο για τα “7 καπετανάτα’ στο οικείο Δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό που αποτυπώνεται από την πρώτη συνεδρίαση κιόλας για την εκλογή Προεδρείου ήταν ότι ενώ στην αρχή τυπικά μίλησαν για ομοψυχία στην συνέχεια… τορπιλίστηκε με τυπολατρικά ζητήματα διαδικασίας με αφορμή την διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας για το προεδρείο.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ανοιχτές προκλήσεις για την Τριφυλία και οι δημότες ενδιαφέρονται μόνο για την παραγωγή έργου, οι παρατάξεις φαίνεται ότι κινούνται τουλάχιστον ορισμένες σε διαφορετική κατεύθυνση. Μάλιστα εκτός από την διαδικασία αμέσως μετά επικεφαλής παρατάξεων άρχισαν να ομιλούν περί όντως καυτών ζητημάτων του Δήμου, προσδιορίζοντας το ύφος που θα ακολουθήσουν ακόμα κι αν η συνεδρίαση δεν ήταν συνεδρίαση με ημερήσια διάταξη.

ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΩΝ

Τα παρατράγουδα των δημαιρεσιών μπορεί να ήταν η ανυπόφορη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας για πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα καθώς μια παράταξη δεν δέχθηκε καν τις ερμηνείες 2 νομικών της αίθουσας, αλλά τα λευκά, άκυρα και ένα ψηφοδέλτιο στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Εκεί δημοτικός σύμβουλος μάλλον μπερδεύτηκε και έριξε το ψηφοδέλτιο για τον Γραμματέα που μάλλον το είχε στην κατοχή του νωρίτερα.

Ένα άλλο ευτράπελο αποτέλεσε η απώλεια γνώσης διαδικασίας συνεδρίασης του Σώματος καθώς μόλις ανέλαβε ο νέος Πρόεδρος οι επικεφαλής παρατάξεων όφειλαν να λάβουν λόγο κατά σειρά εκλογής κι όχι όπως τους εξυπηρετούσε…

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΔΡΑΝΑ

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι νέοι αιρετοί δεν ήξεραν που να καθίσουν στην αρχή της συνεδρίασης. Πάντως στα έδρανα της αντιπολίτευσης κάθισαν ο κ. Κουκούμης και άλλοι σύμβουλοι, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Κατσίβελας, ο κ. Μπακούρος ως επικεφαλής, αλλά και ο κ. Δριμής. Στα έδρανα της πλειοψηφίας πάντως ήταν η κα Παναγιωτοπούλου και ο κ. Ανδρινόπουλος κι άλλοι που απλά κάθισαν.

Η είδηση πάντως είναι ότι αναμένεται σκληρό ροκ μεταξύ του Δημάρχου κ. Λεβεντάκη και του απερχόμενου κ. Κατσίβελα καθώς όταν  φορτίστηκε το κλίμα ο νύν Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πονηρές σκέψεις στο μυαλό του ερμηνεύοντας το νόμο για τις δημαιρεσίες, αλλά τα έργα επί ημερών του απερχόμενου θα φανούν στην πορεία με αποδείξεις και χαρτιά, αναφερόμενος στα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Πιο σοβαρή πάντως τήρησαν στην συνεδρίαση η παράταξη της κας Παναγιωτοπούλου, του κ .Ανδρινόπουλου και του κ. Μπακούρου.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα του β’ γύρου στο Δήμο Τριφυλίας σε 93 από 93 εκλογικά τμήματα (Ενσωμάτωση 100%)

Εγγεγραμμένοι: 33.054

Ψήφισαν: 13.235 (40,04%)

Έγκυρα: 12.698 (95,94%)

Άκυρα: 218 (1,65%)

Λευκά: 319 (2,41%)

Αποχή: 19.819 (59,96%)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ                ΠΟΣΟΣΤΟ (%)         ΨΗΦΟΙ

Γιώργος Λεβεντάκης           69,22                   8.789

Παναγιώτης Κατσίβελας       30,78                   3.909