Αντίθετος σε συλλαλητήρια για το Σκοπιανό ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κάθετος ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας από την πρώτη στιγμή, όπως άλλωστε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για την διεξαγωγή οργανωμένων συλλαλητηρίων από Εκκλησιαστικούς φορείς σχετικά με την ονομασία του της ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικά μέσα ο κ. Χρυσόστομος τόνισε πως «η πεποίθηση μου είναι ότι τέτοιου είδους εκκοσμικευμένες εκδηλώσεις και αντιδράσεις δεν χωρούν στο χώρο της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν μπορεί να μεθοδεύει και να μετέρχεται συστήματα και μεθόδους που χαρακτηρίζουν κόμματα, σωματεία, ομάδες. Η Εκκλησία έχει τον λόγο της από τον άμβωνα, μπορεί να τοποθετηθεί, μπορεί να αφυπνίσει τον κόσμο, αλλά δε νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσει τη μορφή των συλλαλητηρίων».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας πρόσθεσε επίσης «ότι αυτή την στιγμή πέραν από κάποιες φωνές που ακούστηκαν κι έχουν παύσει να ακούγονται, επικρατεί μια σύνεση μεταξύ των Ιεραρχών. Και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Εκκλησία πλήρωσε ακριβά κάποια συλλαλητήρια που κατά το παρελθόν διοργάνωσε και που στην ουσία δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Ει μη μόνο να εκτεθούμε».

«Εάν θυμηθείτε τα εκκλησιαστικά γεγονότα του 2005 και τα συλλαλητήρια που έκανε για το θέμα των ταυτοτήτων και το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ».