Αποσύρθηκε το ψήφισμα για τις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ στη Σπάρτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 23:00

Διόρθωση σχετικά με το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ Πελοποννήσου στη Σπάρτη

Σας ενημερώνουμε ότι εκ παραδρομής του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου θεωρήθηκε ότι εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα για την αποτροπή κατάργησης σχολών του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου στη Σπάρτη.

Μετά τη διαφωνία παρατάξεων της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου το ψήφισμα αποσύρθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξάλλου έχει παρέμβει στον Υπουργό Παιδείας με επιστολή του στις 30 Νοεμβρίου 2018, με την οποία δηλώνει την κάθετη εναντίωση της περιφερειακής αρχής και της παράταξης της πλειοψηφίας με το δρομολογούμενο σχεδιασμό της επιτροπής Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ότι αφορά την απομάκρυνση σχολών του ΑΕΙ και του ΤΕΙ από τη Σπάρτη και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 21:00

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου υπερψήφισε την εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και τίθεται ενάντια στην κατάργηση των σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου που βρίσκονται στη Σπάρτη.
«Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως κάναμε και στο παρελθόν για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, και μάλιστα σπεύδουμε να προλάβουμε την εξέλιξη της συζήτησης του θέματος από την επιτροπή Γαβρόγλου, η οποία χωρίς καθαρές θέσεις επιχειρεί να διαμορφώσει το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, υπακούοντας σε ευκαιριακές προσεγγίσεις ιδιοτελών συμφερόντων».