Αντιγόνη του Σοφοκλή από την “La Nave Argo” στο 10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από την Θεατρική Ομάδα “La Nave Argo” από το Αλικάντε της Ισπανίας ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου η πρώτη εβδομάδα του 10ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Αρχαία Μεσσήνη 2023.

Το Φεστιβάλ το οποίο διοργανώνει για 10η χρονιά ο Δήμος Μεσσήνης επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας) και σκοπός του είναι η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά. Θα διαρκέσει έως τις 11 Μαΐου 2023 και περιλαμβάνει πέρα από τις παραστάσεις και αρκετές εκπαιδευτικές δράσεις.

Στο Εκκλησιαστήριο της αρχαίας Μεσσήνης βρέθηκαν μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, το Γενικό Λύκειο Πύλου και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, οι οποίοι χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημά στους συντελεστές που απέδωσαν με εκπληκτικό τρόπο τη σοφόκλεια τραγωδία Αντιγόνη, ένα από τα αρτιότερα κείμενα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας.

Μετά το τέλος της παράστασης δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συντελεστές από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Μεσσήνης Μπάμπη Μακρή, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Μεσσήνης Δημήτρη Αθανασακόπουλο, τον επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης Τάσο Τσερπέ και τον υπεύθυνο τομέα Πολιτισμού Δήμου Μεσσήνης Γιώργο Δαβίλλα.

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί την Τετάρτη 3 Μαΐου με την παράσταση «Πλούτος» του Aριστοφάνη από το 11ο Λύκειο Περιστερίου. Ώρα έναρξης στις 9:30 π.μ. στο Εκκλησιαστήριο.