Απάντηση του Γ. Μπέζου στην ΠΟΕΔΗΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αφορμή την ανακοίνωση της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος αναφέρει:

“Διάβασα σήμερα την ανακοίνωση της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την σκόπιμα στρεβλή εικόνα που παρουσιάζεται. Απάντηση σε ένα προς ένα τα σημεία: 1. Μιλά για υπολειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Ψέμα. Η λειτουργία της εν λόγω Μονάδας διεξάγεται κανονικά και οι ιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι η Διευθύντρια Νεφρολόγος και δύο γενικοί ιατροί. Μάλιστα οι ασθενείς-νεφροπαθείς έχουν αυξηθεί ενώ η Μονάδα έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα και 5 φιλοξενίες. Πέρα τούτου, στην τελευταία προκήρυξη ειδικευμένων ιατρών, η οποία λόγω των εκλογών είχε παγώσει και επανεργοποιείται τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνεται και θέση Νεφρολογίας.
2. Μιλά για υπολειτουργία της Παθολογικής Κλινικής. Μα οι τρεις παθολόγοι που διαθέτει το Νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Σαφώς και χρειάζονται περισσότεροι παθολόγοι. Για αυτό και στην παραπάνω προκήρυξη έχουμε προτείνει και έχει συμπεριληφθεί και μία θέση παθολογίας. Πέρα του γεγονότος ότι σε προκήρυξη του 2018 είχαμε επαναπροκηρύξει θέση παθολογίας η οποία απέβη άγονη.     3. Τέλος για τη Χειρουργική Κλινική. Πράγματι υπάρχει ένα προσωρινό πρόβλημα λόγω του γεγονότος ότι έληξε η σύμβαση του ενός από τους δύο επικουρικούς ιατρούς. Ωστόσο ήδη έχουμε λάβει μέριμνα και τις επόμενες ημέρες περιμένουμε την έγκριση για την πρόσληψη δύο ακόμη επικουρικών χειρουργών οι οποίοι μαζί με το Συντονιστή Διευθυντή θα συνεχίσουν την ομαλή λειτουργία. Πέρα του γεγονότος ότι και στη χειρουργική ειδικότητα έχουμε προκηρύξει μία θέση επιμελητή β΄.                                                   4. Επειδή λοιπόν ερωτούμαι από την Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ, τι έκανα για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας τους απαντώ καθαρά και ευθέως, ότι σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ καταφέραμε και στην προκήρυξη του Ιουνίου για την πρόσληψη των ειδικευμένων μόνιμων ιατρών προκηρύχτηκαν οι παρακάτω 7 μόνιμες θέσεις (περισσότερες μάλιστα και από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας):

1 ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄

◊ 1 ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄

◊ 1 ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ή ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄

◊ 1 ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄

◊ 1 ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄

◊ 1 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄

◊ 1 ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β’

Συνεπώς, να τι έκανα κύριοι της ΠΟΕΔΗΝ. Συνέβαλα στο να διασφαλίσουμε και να δρομολογήσουμε ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις, όχι μόνο για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αλλά και για την περαιτέρω αναβάθμισή του. Για αυτό λοιπόν άλλη φορά να ενημερώνεστε καλύτερα.Τουλάχιστον σε ότι με αφορά, να γνωρίζουν οι πάντες ότι όπως λειτούργησα όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και στη συνέχεια θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά και απρόσκοπτα, διότι πάντα πίστευα στην μεγάλη του συμβολή στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας”.