Απίστευτο! Υπάρχει ένας γιατρός στο ΕΣΥ που έχει να πληρωθεί από τον … Ιανουάριο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία επικουρικού γιατρού μαιευτήρα – γυναικολόγου στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, ο οποίος δηλώνει ότι είναι “ο μοναδικός -από τους 1.100 επικουρικούς γιατρούς- που δεν έχει λάβει μισθό και εφημερίες από … τον περασμένο Ιανουάριο”.

Ο επικουρικός γιατρός, μαιευτήρας – γυναικολόγος στο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, κ. Βασίλειος Τσάιτας, είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός στο ΕΣΥ που δουλεύει εδώ και 7 μήνες χωρίς να πληρώνεται. Σύμφωνα με την καταγγελία του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία “ΠΟΕΔΗΝ”,   δεν λαμβάνει τα δεδουλευμένα του, καθώς η Διοικήτρια του Νοσοκομείου παρακωλύει τις διαδικασίες, ενώ του λέει να συνεχίσει να δουλεύει μέχρι να βρει λύση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία του ο κ. Τσάιτας:

“Το υπουργείο Υγείας έχει δώσει τη δυνατότητα σε 1.100 επικουρικούς γιατρούς, να ξαναγραφτούν στους καταλόγους των επικουρικών πριν λήξει η θητεία τους. ‘Ημουν ο μοναδικός στη λίστα και μάλιστα το νοσοκομείο είχε ζητήσει επίμονα επικουρικό με 54 μήνες υπηρεσίας. Από τον Ιανουάριο και μέχρι σήμερα δεν έχω πληρωθεί μισθούς και εφημερίες”.

Στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν Επικουρικοί γιατροί οι οποίοι προσλήφθηκαν με προκήρυξη, που αφορούσε 1100 Επικουρικούς Ιατρούς με παράταση (εργαζόταν έως 31.12.2018). Σε όλους τους γιατρούς οι μισθοί και οι εφημερίες καταβάλλονται χωρίς προβλήματα, παρότι υπερέβησαν τους 24 μήνες απασχόλησης, επειδή μεσολάβησε διαγνωστική διαδικασία όπως ορίζει ο Νόμος. Ο μαιευτήρας γυναικολόγος του Νοσοκομείου Πολυγύρου, όμως, είναι ο ένας στους 1100, στον οποίο δεν καταβάλλεται ο μισθός και οι εφημερίες του, εδώ και επτά μήνες.

Οι διαμαρτυρίες του γιατρού στη Διοίκηση του νοσοκομείου και η επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας

Ο γιατρός πήγε στην Διοικήτρια του νοσοκομείου και της ζήτησε να δώσει λύση στο πρόβλημά του.

Δείτε, τι υποστηρίζει, ότι έγινε:

“Τον Μάρτιο άρχισα να ενοχλώ την Διοικήτρια κυρία Στεφανίδου Λαμπρινή, ώστε να ενδιαφερθεί με το θέμα της πληρωμής μου. Μου έλεγε ότι θα βρούμε λύση και να συνεχίσω να δουλεύω κανονικά. Τον Μάιο ζήτησε από ελεγκτή επίτροπο να θεωρήσει το ένταλμα πληρωμής μου, η οποία αρνήθηκε. Η Διοικήτρια αρνήθηκε να δώσει εντέλλεστε πληρωμής. Το ίδιο και ο Διοικητής της 3ης και 4ης ΥΠΕ κύριος Πλωμαρίτης. Στη συνέχει η Διοικήτρια άρχισε να με απειλεί ότι θα κάνει λύση της σύμβασής μου, πιο επίμονα από την ημέρα που έκλεισε η Βουλή”.

Απελπισμένος ο γιατρός απευθύνθηκε στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας:

“Εγώ ο ίδιος πήγα στο Υπουργείο Υγείας και επειδή το θέμα μου ήταν πολύ σοβαρό, με πήγαν στο γραφείο του Υπουργού, στη νομική σύμβουλο. Δόθηκε εντολή στη διοικήτρια να μην κάνει λύση σύμβαση και να με πληρώσει. Την επομένη μέρα στάλθηκε εντολή πληρωμής. Την οποία δεν εφάρμοσε. Συγκεκριμένα μετά από παρέμβαση του Υπουργείου, η Διοικήτρια επέμενε να κάνει λύση σύμβασης και ο Διοικητής της ΥΠΕ χαμογελώντας ειρωνικά μου είπε ότι, θα είμαι ο πρώτος και μοναδικός επικουρικός γιατρός που θα απολυθεί”.

Το θέμα του γιατρού έφτασε στο ελεγκτικό συνέδριο, το οποίο έκρινε άκυρη τη σύμβασή του. “Θα ήθελα να δοθεί λύση άμεσα στο πρόβλημά μου και κατά συνέπεια να μην χάσω τη δουλειά μου. Από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, η σύμβασή είναι αυτοδικαίως άκυρη. Είναι άδικο από τους 1.100 επικουρικούς γιατρούς να είμαι ο μοναδικός που θα απολυθεί και από τους 100 περίπου που υπηρετούν στο νοσοκομείο του Πολυγύρου να εφαρμοστεί μόνο σε μένα ο νόμος του 24μηνου”, καταλήγει ο κ. Τσάιτας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ο συγκεκριμένος μαιευτήρας – γυναικολόγος του Νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής “εφημερεύει κανονικά και στηρίζει τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ πεισματικά η Διοίκηση αρνείται να του εξοφλήσει τα δεδουλευμένα παρότι υπάρχει εντέλλεστε από τους προηγούμενους Υπουργούς Υγείας, επικαλούμενη αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πως οι υπόλοιποι γιατροί της ίδιας κατηγορίας στα άλλα Νοσοκομεία πληρώνονται; Ο γιατρός είναι σε απόγνωση αφού δουλεύει νόμιμα χωρίς όμως να πληρώνεται τους μισθούς”.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει, ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στο γιατρό.

Πηγή