Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών, για αύριο 10 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 176866/958/03.07.2018  (ΑΔΑ: ΨΠΔΠ7Λ1-47Δ) απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

  1. Ο ορεινός όγκος του Ταϋγέτου: περικλείεται από τα κοινά διοικητικά όρια της Π.Ε. Μεσσηνίας με τις Π.Ε. Αρκαδίας & Λακωνίας (Δήμοι Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης).
  1. Δήμος Μεσσήνης

– Η δασική περιοχή που περικλείεται στα διοικητικά όρια των οικισμών ΜάκραιναΚάτω Βούταινα-Πλατανόβρυση-Κεφαλόβρυσο-Λυκουδέσι (Δ.Ε. Αριστομένους)

– Η δασική περιοχή που περικλείεται στα διοικητικά όρια των οικισμών Πλατανόβρυσης–Χορεύτρας–Ράδου–Κουτήφαρι–Κεφαλόβρυσου(Δ.Ε. Αριστομένους)

– Η δασική περιοχή που περικλείεται στα  διοικητικά όρια των οικισμών Μαγγανιακού-Αρσινόης-Μαυροματίου-Πετράλωνων (Δ.Ε. Ιθώμης) – Η δασική περιοχή Λυκόδημου (Δ.Ε. Πεταλιδίου).

  1. Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος – Ο ορεινός όγκος Μαγκλαβά
  1. Δήμος Καλαμάτας 

– Οι δασικές περιοχές Πολιανής και Αρφαρών (Δ.Ε. Θουρίας & Αρφαρών)

  1. Δήμος Οιχαλίας

– Οι δασικές περιοχές Νέδας – Σκληρού – Κακαλετρίου – Δασοχωρίου – Μέλπειας έως Αγ. Θεοδώρα Βάστα (Δ.Ε. Είρας) – Οι δασικές περιοχές ποταμού της Νέδας, – Το δασικό οδικό  δίκτυο  Δασοχωρίου- Καρνασίου (Δ.Ε. Ανδανίας)

  1. Δήμος Πύλου-Νέστορος & Τριφυλίας 

– Η δασική περιοχή που περικλείεται από τα διοικητικά όρια των οικισμών Μεταμόρφωσης -Μεταξάδας-Χώρας-Μουζακίου-Χριστιανουπόλεως (Δ.Ε. Παπαφλέσσα-Νέστορος -Φιλιατρών)

– Η δασική περιοχή από οικισμό Μάλη (Δ.Ε. Φιλιατρών) προς οικισμούς Παλαιό Λουτρό-Φλεσσιάδα (Δ.Ε. Νέστορος)

  1. Δήμος Πύλου-Νέστορος 

–  Η περιοχή του Προφήτη Ηλία στον οικισμό Χανδρινού (Δ.Ε. Χιλιοχωρίων) – Η περιοχή Αγίου Νικολάου στη Δ.Κ. Πύλου (Δ.Ε. Πύλου) – Η περιοχή Μαυροβουλίου- Ζαρναούρας – Χρυσοκελλαριάς (Δ.Ε. Κορώνης)

  1. Δήμος Τριφυλίας

– Η δασική περιοχή από οικισμό Μάλης (Δ.Ε. Φιλιατρών) προς οικισμούς Κερασέας και Περδικονερίου (Δ.Ε. Κυπαρισσίας) – Το παραλιακό δάσος οικισμού Ελαίας (Δ.Ε. Αυλώνα) – Η δασική περιοχή ποταμού της Νέδας – Η δασική περιοχή του οικισμού Σιδηροκάστρου (Δ.Ε. Αυλώνα) – πλησίον Κοιμητηρίου. – Το δάσος (Πηγαδούλιας-Παναγιάς) πλησίον του οικισμού Αγαλιανής (Δ.Ε. Αυλώνα) – Οι δασικές περιοχές οικισμών Σελλά και Καλογερεσίου τ. Κοιν. Τριπύλας.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.