Απόλυτη επιτυχία του Π.Ο Καλαμάτας στον 42ο ποδηλατικό γύρο θυσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Π.Ο Καλαμάτας την 25η Μαρτίου έλαβε μέρος για πολλοστή φορά στον ιστορικότερο Ποδηλατικό αγώνας της Ελλάδος . Αφετηρία του αγώνος ήταν η κεντρική πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Πάτρα και τερματισμός έπειτα απο 80χλμ στην ΙΜ Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα.

Ο Καλαματιανός σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τρεις Ποδηλάτες διαφόρων κατηγοριών.

Αναλυτικότερα στην Κατηγορία εφήβων αγωνίστηκε ο 16χρονος Μπαρμπετσέας Μάρκος και με έναν αγώνα αποκάλυψη κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών , να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ενταγμένος στα πλαίσια αναγνώρισης νέων ταλαντούχων αθλητών ούτως ώστε να ενσωματωθούν στο δυναμικό των εθνικών ομάδων , γεγονός που κάνει την νίκη του αθλητή μας ακόμα πιο σπουδαία.

Στην Κατ Μάστερ Β ο πολύπειρος Δημητρακόπουλος κατετάγη 2ος κάνοντας έναν σπουδαίο αγώνα και δείχνοντας πως παραμένει σε υψηλή φυσική κατάσταση.
Τέλος ο γηραιότερος αθλητής μας, έτρεξε πρώτη φορά τον συγκεκριμένο αγώνα με πάθος και ζήλο πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στον αγώνα έλαβαν μέρος 365 αθλητές από όλη την Ελλάδα και ένας εξ’ αυτών ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, GEOFFREY PYATT. Ο 55χρονος Αμερικανός διπλωμάτης συμμετείχε στην κατηγορία Μάστερ Γ’ όπου πραγματοποίησε τον αγώνα καταρρίπτοντας το περυσινό του ατομικό ρεκόρ κατά 30′ .