Απόπειρας παραβίασης οικίας και εξαπάτησης ηλικιωμένης στην Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία ακόμα υπόθεση απόπειρας παραβίασης οικίας σημειώθηκε στην περιοχή της Τριφυλίας. Παράλληλα είχαμε μία νέα υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης γυναίκας η οποία για καλή της τύχη ευτυχώς δεν έδωσε στους θύτες περισσότερα τιμαλφή.

Πιο αναλυτικά άγνωστοι επιχείρησαν το βράδυ της Τετάρτης να παραβιάσουν ισόγεια κατοικία στην περιοχή του γηπέδου της πόλης χωρίς ευτυχώς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την 59χρονη συγγενή των ιδιοκτητών της κατοικίας οι άγνωστοι προσπάθησαν να εισέλθουν με λοστό αλλά ο θόρυβος ξύπνησε τους ενοίκους και έφυγαν με άδεια χέρια. Οι κάτοικοι πάντως είναι προσεκτικοί και δεν αφήνουν ξεκλείδωτες πόρτες και παράθυρα λόγω των κρουσμάτων διαρρήξεων που ακούγονται τελευταία.

ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ

Ωστόσο στην ίδια περιοχή σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένης γυναίκας η οποία βρισκόταν κοντά στο κατώφλι της οικίας της. Σύμφωνα με συγγενικό της πρόσωπο άγνωστος καλοντυμένος άνδρας βγήκε από όχημα που έχει παρκάρει χρησιμοποιώντας μέθοδος παραπλάνησης μαζι με μια γυναίκα ώστε να ξεγελάσουν την 77χρονη ηλικιωμένη. Το κόλπο αυτή την φορά ήταν ότι κέρδισε ένα ποσό πολύ κοντινό της οικογενειακό πρόσωπο κι έπρεπε να δώσει κάποια χρήματα για την έκδοση της επιταγής. Οι δράστες κατάφεραν να πάρουν ένα κινητό κι ένα χρυσό Σταυρό και ευτυχώς όταν ζήτησαν περισσότερα έφυγε χωρίς να τους ανοίξει την πόρτα να πάρουν τιμαλφή από το σπίτι. Η άτυχη ηλικιωμένη ενημέρωσε συγγενικά της πρόσωπα τα οποία μόλις διαπίστωσαν ότι εξαπατήθηκε πήγαν στο Α.Τ. Τριφυλίας ώστε να καταγγείλουν στις αρχές το γεγονός.

Θυμίζουμε ότι οι πολίτες που έχουν κοντινά τους πρόσωπα ηλικιωμένους καλό θα είναι να τους ενημερώνουν και να μην επικοινωνούν παρά μόνο με οικείους τους όταν συμβεί οτιδήποτε. Περιστατικά πρόσφατα σημειώθηκαν σε κοινοτικά διαμερίσματα με διαρρήξεις και καλό θα είναι οι πολίτες να καταγγέλλουν με λεπτομέρειες στις αρχές τέτοια συμβάντα που θα οδηγήσουν στην εξακρίβωση των δραστών.

ΓΙΑΝ.ΜΠ.