Από το Λύκειο Πεταλιδίου στο Στρασβούργο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με πολλές ελπίδες για το μέλλον της εκπαίδευσης και την ποιότητα σπουδών που παρέχεται στα σχολεία, αναχωρούν την επόμενη Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 δύο μαθητές από τη Β΄ Λυκείου Πεταλιδίου Μεσσήνης για να συμμετάσχουν στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 30 Ιανουαρίου.
Οι δύο μαθητές του Λυκείου Πεταλιδίου Αγγελική Ζέρβα του Ελευθερίου και Νικόλαος Μωραΐτης του Γεωργίου που διακρίθηκαν σε γραπτό διαγωνισμό έκθεσης του προγράμματος Euroscola, επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο. Τους μαθητές συνόδευε η Διευθύντρια του σχολείου τους Δήμητρα Γρουσουζάκου.
Όπως ενημέρωσαν τον Δήμαρχο, είναι οι 2 από τους 24 της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ανάμεσα σε 500 και πλέον συμμετοχές) που διακρίθηκαν στον γραπτό διαγωνισμό έκθεσης του προγράμματος Euroscola, τον περασμένο Οκτώβριο. Οι διακριθέντες θα μεταβούν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 30 Ιανουαρίου.
Οι μαθητές μαζί με άλλους Ευρωπαίους συμμαθητές τους στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση. Συγκεκριμένα οι μαθητές του Λυκείου Πεταλιδίου μαζί με δύο ακόμα μαθητές, θα αναλύσουν το προσφυγικό ζήτημα. Ο κ. Αθανασόπουλος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία εκτιμώντας ότι η επίσκεψή τους στο κέντρο λήψης αποφάσεων στο Στρασβούργο είναι πολύτιμη εμπειρία που θα τους ακολουθεί. Παράλληλα η συμμετοχή τους σε διαγωνιστικές
διαδικασίες τους προσφέρει την εξοικείωση να αντιμετωπίζουν χωρίς άγχος τις εξετάσεις.
Την αποστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνοδεύσει ως αρχηγός η Διευθύντρια του Λυκείου Πεταλιδίου, Δήμητρα Γρουσουζάκου.