Απώλεια στρατιωτικού υλικού – Στη Λέρο η Αντιτρομοκρατική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλου μεγέθους είναι τελικά η κλοπή στη μονάδα του ΠΝ στη Λέρο. Δύο αντιαρματικά, χειροβομβίδες, πυρομαχικά, εκρηκτικά και γενικώς υλικό που προοριζόταν για τις ομάδες υποβρυχίων καταστροφών, είναι ανάμεσα στα κλοπιμαία και για τον λόγο αυτό κατεβαίνει άμεσα κλιμάκιο αξιωματικών στο νησί για να κάνει καταγραφή απωλειών.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης, άρα εκτιμάται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται κάποιος που είχε πρόσβαση στην υπηρεσία. Η απομάκρυνση του υλικού έγινε, ενώ στις αποθήκες υπήρχε συναγερμός, κάμερες και διπλές κλειδαριές!

Η σοβαρότερη κλοπή οπλισμού από στρατιωτική μονάδα από το 2002, όταν άγνωστοι είχαν μπει σε μονάδα της Κω, είναι αυτή που αποκαλύφθηκε χθες στη ναυτική βάση της Λέρου.

Το 2002 είχαν κλαπεί από αποθήκες μονάδας στην Κω, τρία οπλοπολυβόλα, 17 45άρια και τρία αυτόματα G3. Τώρα από τις αποθήκες της Λέρου, λείπουν δύο αντιαρματικά όπλα, χειροβομβίδες και πυρομαχικά.

Η αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει τις έρευνες και είναι χαρακτηριστικό ότι προσπαθεί να κρατήσει το θέμα μακριά από τη δημοσιότητα. Όπως και το ΓΕΝ , το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση τα μεσάνυχτα, χωρίς να αναφέρει το είδος του στρατιωτικού υλικού που χάθηκε.

Η απώλεια των αντιαρματικών, των χειροβομβίδων και των υπολοίπων πυρομαχικών αποκαλύφθηκε χθες κατά τη διάρκεια καταμέτρησης. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε είχε γίνει η προηγούμενη καταμέτρηση, ώστε να προσδιοριστεί το διάστημα που έγινε η κλοπή.

Αυτό που έχει ένα ενδιαφέρον είναι ότι τον περασμένο Αύγουστο στην ίδια μονάδα είχε συμβεί ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό. Σύμφωνα με το Militaire.gr, το οποίο είχε γράψει για το περιστατικό χωρίς να κατονομάζει τη βάση στην οποία είχε γίνει το γεγονός, εντός της μονάδας είχε εντοπιστεί ένα ζευγάρι Γερμανών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι βγήκαν στη βάση… κολυμπώντας.