“Αχ, αυτά τα φαντάσματα!”: Την Παρασκευή η πρεμιέρα στην αίθουσα “Αλέκος Παπαδόπουλος”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε η θεατρική ομάδα του δραστήριου Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου που κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά στην Κυπαρισσία με το εξαιρετικό έργο του Εντουάρντο ντε Φίλλιπο σε σύγχρονη διασκευή του Πάνου Ηλιόπουλου από την Μεσσηνία.

Πρεμιέρα κάνει την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο στην αίθουσα ‘Αλέκος Παπαδόπουλος΄στην Κυπαρισσία.

Το έργο που σύμφωνα με το δρώμενο διαπλέκει μέσα από μια όμορφη παράσταση που θυμίζει Μπρόντγουέι την αλληγορία των χαρακτήρων, εστιάζοντας στις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από φως, μουσική και μοναδικές ατάκες που αντλούν χιούμορ. Η εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Θεάτρου και συντονίστρια κατασκευής σκηνικών Ισαμπέλα Μπάχμαν τόνισε ότι “η κωμωδία προβληματίζει με το Αχ αυτά τα φαντάσματα να προκαλεί το ενδιαφέρον του θεατή, συμμετέχουν πολλά νέα παιδιά στην παράσταση”. Αρκετοί συντελεστές έκαναν αναφορά στο θέμα του θεάτρου που έχει ως έδρα του τα Φιλιατρά αλλά φιλοξενείται σε άλλο χώρο προσωρινά και για αυτό η πρεμιέρα διεξάγεται στην Κυπαρισσία μετά τα όσα συνέβησαν στο Φουρναράκειο.

Ο Καλαματιανός στην καταγωγή σκηνοθέτης Πάνος Ηλιόπουλος εξήγησε ότι “το έργο ετοιμάζεται 6 μήνες με μια πρεμιέρα που θα συγκλονίσει, αποτελώντας πληθώρα συναισθημάτων για το κοινό και παρόλο που υπάρχουν που μας μοιάζουν εξωπραγματικά το έργο καταφέρνει να ταυτίσει τους χαρακτήρες του με την εικόνα του θεατή, επομένως μας γέμισε μαζί τους ηθοποιούς με πολλά συναισθήματα”.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η ηθοποιός και καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας Βάσω Αργυροπούλου- η οποία σημειωτέον έχει ασχοληθεί με σχολικές παραστάσεις- τόνισε ότι “η προσωπική μου εμπειρία από έναν άνθρωπο που δεν έχω σπουδάσει θεατρική παιδεία, είναι η εντύπωση που αποκομίσαμε είναι θεαματική ιδίως όταν βιώνεις εντός του θιάσου τις αγωνίες, τον ιδρώτα, την δουλειά των συντελεστών του έργου μαζί με τον σκηνοθέτη για ώρες ατελείωτης κούρασης που είναι στο σύνολο δημιουργική, ιδίως όμως η μοναδική αξία του είναι η τέχνη και ο πολιτισμός που πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους του τόπου μας”.

Ένας από τους ιδρυτές του Τ.Ε.Θ. ο εκπαιδευτικός Γιάννης Αλεξανδρόπουλος υπογράμμισε ότι “24 χρόνια λειτουργούμε με 1-2 παραστάσεις το χρόνο γράφοντας ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της Τριφυλίας, πιστεύουμε ότι το Τ.Ε.Θ. δεν πρέπει να είναι άστεγο καθώς αναγκάστηκε να έρθει στη φιλόξενη πόλη της Κυπαρισσίας για να νιώσει ο κόσμος όμορφα που θα δει μια ουσιαστική παράσταση” ζητώντας να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ