Γιάννης Λάσκαρης: Ανάληψη καθηκόντων και στόχοι στο Δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«ακόμη και αν κερδίζεις το ελάχιστο πρέπει να αγωνίζεσαι για το μέγιστο»

Μετά την ορκωμοσία όπου και επίσημα δίνεται το χρίσμα της ανάληψης καθηκόντων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης, ως επικεφαλής συνδυασμού και επί της ουσίας δημοτικός σύμβουλος θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω δημόσια όσους με στήριξαν και με ανέδειξαν σε αυτή τη θέση και να αναφέρω δημόσια τις θέσεις μου για το επόμενο διάστημα. Θα αναφερθώ στους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η προσπάθεια στο πεδίο πάντα των προτάσεων, των παρεμβάσεων και των συνεργασιών.

Πιστεύω πως η πόλη της Μεσσήνης διεκδικεί και απαιτεί άμεσα τον καλλωπισμό της από την είσοδο μέχρι και την μικρότερη γειτονιά της. Για να σταματήσει να φαντάζει μια παραμελημένη πόλη θα πρέπει να αλλάξει η εικόνα που αντικρίζουμε στην καθημερινότητα και την ευθύνη την έχουμε όλοι (παραμελημένα οικόπεδα στην είσοδο της πόλης-υποβάθμιση διαβάσεων-σπίτια υπό κατάρρευση κ.λ.π). Το πάρκο της πόλης πρέπει να αναδειχθεί σε μικρό βοτανικό κήπο που θα φυλάσσεται και θα είναι μόνιμα καθαρό ενώ στις περισσότερες γειτονιές θα πρέπει να δημιουργηθούν θεματικά πάρκα (ανακύκλωσης κ.λ.π.).

Με κοινή συνεργασία πολιτών φορέων και δήμου θα πρέπει να χαραχθεί κοινή στρατηγική για το θέμα της ασφάλειας. Η δημιουργία φορέα που θα περιλαμβάνει μέλη από όλες τις «εμπλεκόμενες» μεριές θα πρέπει να συναποφασίσει σε κινήσεις που θα διεκδικούν από το αρμόδιο υπουργείο και την κυβέρνηση φυσικά, την ένταξη της πόλης και του δήμου σε πιλοτικό πρόγραμμα για ευπαθής ομάδες ενώ παράλληλα θα επιμερισθούν ευθύνες για την συνολική διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών.

Για τον αγροτικό κόσμο οφείλουμε να «τρέξουμε» λύσεις που η τεχνολογία εξασφαλίζει όπως η ευφυής γεωργία για να αποφεύγεται καταστροφή της περιουσίας του ενώ παράλληλα θα πρέπει να παρέχεται και να εξασφαλίζεται διαρκής ενημέρωση σε αυτόν όλο τον χρόνο για θέματα που τον αφορούν. Τέλος τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης πρέπει να γίνουν επισκέψιμα και οφείλουμε την ενεργοποίηση προωθητικών ενεργειών και ολιστική προσέγγιση επιχειρηματικότητας-πολιτισμού με σεβασμό στην φύση που τα περιβάλλει.

Είναι πολλά τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Μεσσήνης αλλά πρέπει από κάπου να ξεκινήσουμε γιατί μαζί με τον αθλητισμό, την υγεία και φυσικά την χάραξη του νέου δρόμου πρέπει να σταθούμε απέναντι και σε αυτά τα ζητήματα με λύσεις και με δράσεις. Μας χωρίζουν ελάχιστα μας ενώνουν πολλά προβλήματα αλλά υπάρχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναδείξουμε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος Μεσσήνης είναι τεράστιος σίγουρα αλλά αγκαλιάζεται από ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον που οφείλουμε να σεβαστούμε και να αναδείξουμε μόνο με ήπιες παρεμβάσεις. Για τον λόγο αυτό πιστεύω πως δεν υπάρχει χρόνος για στείρα αντιπολίτευση για καταγγελτικό λόγο.

Επειδή η θέση ενός δημοτικού συμβούλου είναι να εκφράζει τους πολίτες παραμένω πιστός στην διατήρηση καλών σχέσεων και την επαφή με όλους τους συμπολίτες μου προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα που τους απασχολούν . Προσωπικά πιστεύω πως  «ακόμη και αν κερδίζεις το ελάχιστο πρέπει να αγωνίζεσαι για το μέγιστο».

Γιάννης Λάσκαρης (δημοτικός σύμβουλος/επικεφαλής «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης)