Γιατί τέτοιο άγχος με τις δημοσκοπήσεις!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η πολιτική ένδεια επιχειρημάτων και πειστικότητας οδηγεί σε απανωτές γκάφες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως η προσπάθεια να φανεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο νεοφιλελεύθερος του Harvard,  ως το λαϊκό παιδί που πάει παντού και άρα και στα σανό, το ίδιο συμβαίνει και με τις στημένες δημοσκοπήσεις που χρησιμοποιούνται ως εργαλείο πίεσης για να καλυφθούν βατερλό όπως αυτό των «Παραιτηθείτε».

Να λοιπόν γιατί τέτοιο άγχος στο κόμμα Μητσοτάκη με τις δημοσκοπήσεις!

Επιτελείο κόμματος Πειραιώς: Γνώριζαν ότι έβγαινε η δημοσκόπηση του Βήματος της Κυριακής που έδινε τη ΝΔ πιεσμένα στο 23% και τον αρχηγό της σταθερά ακατάλληλο για Πρωθυπουργό και παρήγγειλαν παράλληλα δημοσκόπηση και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας του κ. Μαραντζίδη όπου είναι σιγουράκι πως θα βγάλει κάτι καλύτερο. Μην ξεχνιόμαστε ο ίδιος δημοσκόπος είχε βγάλει πανηγυρική επικράτηση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Για τόσο λαμπερό δημο(σ)κόπο μιλάμε!

Όμως το νέο φιάσκο της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δεν έχει προηγούμενο. Ταΐζουν με σανό τους πολίτες από το κόμμα της Πειραιώς, τώρα και επίσημα. Με ένα δείγμα 1.000 ατόμων (των ίδιων κάθε φορά) προσπαθούν να στήσουν ένα κλίμα. Ας δεχθούμε για τη δική μας τεκμηρίωση, πως η ΝΔ του Μητσοτάκη είναι πρώτο κόμμα έστω και με τις 1000 αναγωγές και με τις 1000 υποθέσεις του δημοσκόπου.

Που βρίσκεται το νέο επικοινωνιακό φιάσκο του επιτελείου Μητσοτάκη;

Μα φυσικά στην ουσία – συμπερασματικά – όχι μόνο σε αυτή τη δημοσκόπηση αλλά σε όλες:

  • Η πλειοψηφία του κόσμου είναι δυσαρεστημένη από την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά κανείς δεν θέλει τον Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό.
  • Υπάρχει μεγάλο ποσοστό των λεγόμενων αναποφάσιστων – αχαρτογράφητων που σαφώς και μπορεί την ώρα της εκλογής να αλλάξει τα αποτελέσματα.
  • Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων – που παρεμπίπτοντος δεν ζητάει και εκλογές – δεν πιστεύει πως μία άλλη κυβέρνηση στη χώρα θα κάνει κάτι καλύτερο από τον Τσίπρα. Μην μπερδευόμαστε, μιλάμε για μία άλλη κυβέρνηση με Μητσοτάκη Πρωθυπουργό.

Τι σημαίνουν αυτά;

  • Ότι η ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – ακόμη και με την Ελλάδα σε πλήρη διάλυση – εμπνέει μόνο τους νεοφιλελεύθερους, τους καιροσκόπους τύπου Γεωργιάδη και τους διεφθαρμένους εκσυγχρονιστές του Σημίτη. Δεν είναι τυχαίο που όλοι αυτοί βρίσκονται ήδη στο κόμμα του Μητσοτάκη.
  • Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άξιος συνεχιστής του Αντώνη Σαμαρά όσο αφορά την ποιότητα των εκλογικών σωμάτων που ο τελευταίος συσπείρωνε και που τελικά οδήγησαν στην αποτυχία του δημοψηφίσματος και στη δική του παραίτηση.
  • Ότι η ΝΔ θα αποτελέσει ψήφο οργής κατά Τσίπρα και όχι ψήφο εμπιστοσύνης στον Μητσοτάκη που παραμένει σταθερά στις δημοσκοπήσεις ο ακατάλληλος για πρωθυπουργός.
  • Ότι ο χώρος της παραδοσιακής Κεντροδεξιάς έτσι όπως αυτή ταυτίστηκε στη σύγχρονη ιστορία της με τους Προέδρους Καραμανλή και Μεϊμαράκη, σήμερα παραμένει χωρίς πολιτική εκπροσώπηση.

Συνεπώς:

Οι προετοιμασίες από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιμελητηρίων για δημιουργία νέων κομμάτων θα βρουν μεγάλη ανταπόκριση καθώς θα κινούνται στο χώρο της πραγματικής αγοράς, του κοινωνικού ρεαλισμού και της εν γένει μετριοπάθειας. Δηλαδή θα καλύψουν όλους εκείνους του κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας και της οικονομίας που ανήκουν στην ξεχασμένη από τον Μητσοτάκη, ιδρυτική διακήρυξη του Εθνάρχη.

Το στοίχημα για την κεντροδεξιά παραμένει ένα: επιστροφή στο ριζοσπαστικό φιλελεύθερο λαϊκό πρόσημο, προστασία του ανθρώπου και όχι των αριθμών.

«Ο Κεντροδεξιός»