Δήλωση Κόρκα για την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την επέτειο της εθνικής παληγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821:

“Η πίστη, η ενότητα και η αλληλεγγύη των Ελλήνων ήταν η σπίθα του κοινού αγώνα το 1821 για να ξεφύγουμε από τα δεσμά του Τουρκικού ζυγού. Σήμερα καλούμαστε με την ίδια ενότητα και αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε έναν αόρατο εχθρό και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε.

Αυτός ο εορτασμός είναι συνδεδεμένος με τα ιδανικά του αγώνα, της ελευθερίας και της επιβίωσης του Ελληνικού Έθνους και για ακόμα μια φορά θα αποδείξουμε ότι θα είμαστε νικητές σε αυτή την πανδημία, υπό τη σκεπή της Υπεραγίας Θεοτόκου, της οποίας τον Ευαγγελισμό εορτάζουμε επίσης σήμερα.

Μπορεί σήμερα να είναι μια μέρα χωρίς της καθιερωμένες μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις. Είναι όμως μια μέρα που το ιατρικό, νοσοκομειακό, παρά-νοσοκομειακό, αστυνομικό, υγειονομικό και στρατιωτικό προσωπικό της χώρας παρελαύνει μπροστά μας, όλες αυτές τις μέρες θυσίας για την εμπόδιση της εξάπλωσης του ιού και την ακέραιη φύλαξη των συνόρων μας. Αυτή η μέρα είναι δίκη τους και όλων των Ελλήνων! Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω το Έθνος!”