Δήμος Καλαμάτας: Βελτιώνονται οι αγροτικοί δρόμοι στις Κοινότητες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δημοτικά μηχανήματα επιχειρούν αυτές τις ημέρες στις Κοινότητες Ανεμόμυλου και Αλωνίων της Δημοτικής Ενότητας Άριος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αρμόδιας Υπηρεσίας και σε συνεννόηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις σε Ασπροπουλιά και Αριοχώρι, ενώ είχαν προηγηθεί σχετικές εργασίες στις Κοινότητες Άριος και Άμμου. Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης των αγροτικών οδών στην Κοινότητα Ασπροχώματος και στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, οι παρεμβάσεις που εξελίσσονται από το Τμήμα Αυτεπιστασίας της Δ.Τ.Υ. του Δήμου, αφορούν κυρίως βελτίωση αγροτικών οδών.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο για τις συγκεκριμένες Κοινότητες όσο και για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων έχουν ενεργοποιηθεί τέσσερις εργολαβίες αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 300.000 € περίπου. Επίσης, υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλη εργολαβία μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος», προϋπολογισμού περί το 1.000.000 €, καθώς και δύο προτάσεις που βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία, προϋπολογισμού άνω των 2.000.0000 € μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για το σύνολο του Δήμου.