Δήμος Καλαμάτας: Επίσκεψη μαθητών από το Erasmus

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την επίσκεψη 40 μαθητών και 12 καθηγητών, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus με συντονιστή το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, δέχθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019. Οι μαθητές και οι καθηγητές είναι Ολλανδοί, Γερμανοί, Ισπανοί, Γάλλοι, Ρουμάνοι και Έλληνες, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο: «Οι μύθοι καθρέφτες της ζωής». Στην Καλαμάτα, αυτήν την περίοδο, φιλοξενούνται 20 παιδιά και 10 καθηγητές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους οποίους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, μαζί με τους Έλληνες μαθητές και των τριών τάξεων του 3ου Γυμνασίου και τους καθηγητές τους.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους επισκέπτες και ευχήθηκε καλή παραμονή στην Καλαμάτα σε όσους προέρχονται από άλλες χώρες. Ο Θ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Erasmus για την Καλαμάτα, την ιστορία της, τη σημερινή της κατάσταση και τις προοπτικές της. Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο Δημαρχείο, όπου έγιναν δεκτοί, επισημαίνοντας ότι στο κτηριακό του συγκρότημα έχει συγκεντρωθεί η μεγάλη πλειονότητα των Υπηρεσιών του Δήμου, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες (υπηρεσία μίας στάσης – one stop shop). Προσέθεσε δε ότι για τη θέρμανση και την ψύξη του κτηρίου χρησιμοποείται η γεωθερμία, γεγονός που προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
Οι επισκέπτες αναφέρθηκαν στη συγκεκριμένη παρέμβαση του προγράμματος Erasmus, επισημαίνοντας μάλιστα ότι εργάζονται με το σύστημα της ανεστραμμένης τάξης, δηλαδή οι καθηγητές δημιουργούν video με το περιεχόμενο του μαθήματος, που οι μαθητές βλέπουν στο σπίτι και στη συνέχεια το επεξεργάζονται στο σχολείο.
Σε όλους τους επισκέπτες, μαθητές και καθηγητές, προσφέρθηκαν αναμνηστικά δωράκια.


Πηγή: https://www.kalamata.gr/