Δήμος Καλαμάτας: Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ η πρόταση για Εκθεσιακό Κέντρο Προβολής Αλιείας & Θάλασσας στη Μ. Μαντίνεια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και οριστικοποιήθηκε ο πινάκας κατάταξης  που αφορά στην πρόσκληση, με τίτλο «Δημόσιες Επενδύσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Αλιευτικών Περιοχών», Ε.Π. «Αλιεία & Θάλασσα 2014-2020», Προτεραιότητα 4 «Αύξηση της Απασχόλησης και της Εδαφικής Συνοχής» του Ε.Φ. Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α., με το Δήμο Καλαμάτας να έχει υποβάλει πρόταση με τίτλο «Εκθεσιακό Κέντρο Προβολής Αλιείας & Θάλασσας Δήμου Καλαμάτας» για χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 330.000,00€.

Σημειώνεται ότι η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα κατάταξης περιλαμβάνεται στις τρεις προτάσεις που προτείνονται προς ένταξη στο εν λόγω Ε.Π.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά σε ανέγερση νέου κτηρίου που θα εξυπηρετεί πολιτιστικές χρήσεις του Δήμου Καλαμάτας, και συγκεκριμένα θα στεγάζει μουσειογραφική έκθεση για την ανάδειξη του αλιευτικού τουρισμού της περιοχής, μέσω της προβολής της αλιευτικής δραστηριότητας στον Μεσσηνιακό κόλπο.

Η θέση υλοποίησης του έργου βρίσκεται στο Δ.Δ. Μικράς Μαντίνειας του Δήμου Καλαμάτας και αποτελεί μια περιοχή με έντονη τουριστική αλλά και αλιευτική δραστηριότητα. Η κατασκευή του νέου κτηρίου θα πραγματοποιηθεί εντός οικοπέδου έκτασης (750 τ.μ.), το οποίο περιλαμβάνει δυο υφιστάμενα κτήρια διαστάσεων 82,6 τ.μ. και 36,20 τ.μ., που λειτουργούν ως ενιαίο σύνολο.