Δήμος Καλαμάτας: Σπουδαίος ο ρόλος των εθελοντών στην πυροπροστασία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Καλαμάτας αλλά και άτομα που έσπευσαν να συνδράμουν μέσω των ομάδων αυτών τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και στην κατάσβεση πυρκαγιών συνεχίζουν να βρίσκονται επί ποδός, καθώς η αντιπυρική περίοδος είναι σε εξέλιξη με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς να παραμένει. Σε εγρήγορση παραμένουν και οι υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κατ’ επανάληψη έχει αναφερθεί στο σπουδαίο ρόλο των εθελοντών, έχοντας μάλιστα ζητήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας να κάνουν ότι πρέπει και στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, για τη βοήθεια και ενίσχυση αυτών των ομάδων.

Σημειώνεται ότι οι περιπολίες στα ορεινά του Δήμου συνεχίζονται, ενώ υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας προκειμένου άμεσα να αντιμετωπιστεί τυχόν συμβάν εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επίσης, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος προς το Δήμο, υπεγράφη απόφαση από τον Δήμαρχο προκειμένου να υπάρξει προμήθεια ειδών εξοπλισμού για την αντικατάσταση φθαρμένων ή καμένων υλικών σε πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου και εθελοντών και συγκεκριμένα μάνικες, ταχυσύνδεσμοι, ακροσωλήνια αλουμινίου κ.ά., ενώ έχει δοθεί εντολή και για αντικατάσταση ελαστικών οχήματος που επίσης καταστράφηκαν κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς.