Δήμος Μεσσήνης: Ενημέρωση για τις εκλογές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ψηφοφορία θα διενεργηθεί την 26η Μαΐου 2019, ημέρα Κυριακή, και θα αρχίσει την 07:00 ώρα και θα λήξει την 19:00 ώρα στα εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Οι ψηφοφόροι μπορούν να πληροφορηθούν το Εκλογικό Τμήμα που ψηφίζουν είτε στο site του υπουργείου Εσωτερικών

«ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ»:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ:

http://eklogesapps.ypes.gr/eea/eeagr/eea.htm

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΕΩΝ:

http://eklogesapps.ypes.gr/eea/eeaeu/eea.htm

Επίσης, υπάλληλοι θα ενημερώνουν για τα Εκλογικά Τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας (υπηρεσία ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ) στα ΚΕΠ (έως και Παρασκευή) και στο Δημαρχείο Μεσσήνης, το Σάββατο 25/5/2019 και την Κυριακή 26/5/2019.

Τα προγράμματα ψηφοφορίας θα αναρτηθούν σε όλα τα Εκλογικά Τμήματα της Μεσσήνης, στις Δημοτικές Ενότητες, στα ΚΕΠ, το Δημαρχείο Μεσσήνης και σε δημόσιους χώρους του Δήμου.

Εκλογείς που, χωρίς να έχουν αποστερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος, δεν περιλαμβάνονται για οποιαδήποτε άλλη αιτία σε κανέναν εκλογικό κατάλογο της χώρας, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του δήμου στα δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων των οποίων είναι γραμμένοι. Οι εκλογείς αυτοί πρέπει να προσέρχονται οι ίδιοι στο δημοτολόγιο του Δήμου με το Δελτίο Αστυνομικής τους Ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί η απαιτούμενη έρευνα από το υπουργείο Εσωτερικών και να διαπιστωθεί, αν μπορούν να εφοδιαστούν με το απαραίτητο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΝΤΟΣ από το Δήμο, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Επειδή, μετά τη λειτουργία του ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ όλοι οι εκλογείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη δυνατότητά τους να ψηφίσουν πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως στο Δημοτολόγιο του Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, τα ΚΕΠ την Κυριακή 26 Μαΐου δε θα λειτουργήσουν για το κοινό, αλλά μόνο για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της κάλπης, στο Δημοτικό Κατάστημα και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Δημαρχείου: 27223 60100, στην ιστοσελίδα του δήμου Μεσσήνης: www.messini.gr και στο Δημοτολόγιο στα τηλέφωνα: 2722360135, 2722360147, 2722360114 και 27223 60118.

Το Δημοτολόγιο του Δήμου Μεσσήνης θα είναι ανοικτό για τους εκλογείς το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρες 7:00 έως 19:00.