Δημοσκοπήσεις για όλα τα γούστα με ή χωρίς κόμματα μέχρι τον Μάρτιο στην Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις ανοίγοντας την προεκλογική περίοδο φαίνεται ότι θα αναμένουμε για την Τριφυλία, αλλά είναι άγνωστο αν τα αποτελέσματά της δημοσιοποιηθούν καθώς η κοινή γνώμη διαμορφώνει τάσεις, αλλά περισσότερο οι ταυτισμένοι ψηφοφόροι με συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.

Η πρώτη δημοσκόπηση φέρεται να αφορά πολίτες με συγκροτημένο ερωτηματολόγιο που προέρχονται από την δεξαμενή του γαλάζιου κόμματος, οπότε αφορά ένα συγκεκριμένο κομμάτι του εκλογικού σώματος κι αυτό είναι το αξιοσημείωτο καθώς οι τάσεις δεν είναι ολοκληρωμένες.

Η πρώτη μέτρηση για τον Δήμο Τριφυλίας, αφορά τόσο την εκτίμηση έργου της νυν Δημοτικής αρχής αλλά κυρίως αναλύει την δημοφιλή προοπτική τόσο του Παναγιώτη Κατσίβελα, της Χάιδως Παναγιωτοπούλου, του Γιώργου Λεβεντάκη, του Στάθη Ανδρινόπουλου, του Ζαχαρία Κανελλόπουλου που δεν έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος μαζί με τα ονόματα ακόμα δύο αιρετών από την παράταξη της πλειοψηφίας.

ΕΝΤΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ

Ωστόσο κυοφορείται άλλη μια νέα δημοσκόπηση που θα επικεντρώνει σε ευρύτερο φάσμα ψηφοφόρων χωρίς να αφορά την κομματική ταυτότητα των υποψηφίων αλλά την δυναμική που θα έχουν σε περίπτωση υποψηφιότητα.

Βέβαια συνδυασμούς με ονόματα δεν έχουμε δει ακόμα, ενώ απομένουν 2 ακόμα άγνωστοι μπαλαντέρ. Αυτοί είναι η δημιουργία σχήματος από το χώρο της κεντροαριστεράς εφόσον καρποφορήσουν οι ζυμώσεις που κορυφώνονται μέρα με την μέρα και ένα ακόμα σχήμα νέων προσώπων με ηλικιακό όριο τα 40-45 έτη από όλους τους χώρους.

Οι δημοσκοπήσεις πάντως θα έχουν νόημα εφόσον αποτυπωθούν πραγματικοί συνδυασμοί, κάτι που θα φανεί τις αρχές Μαρτίου κι εκεί τοποθετείται η δεύτερη σφυγμομέτρηση, σύμφωνα με κορυφαίο επικοινωνιολόγο με καταγωγή από την Τριφυλία καθώς το εκλογικό σώμα της περιοχής του Δήμου δεν είναι ομογενοποιημένο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ