Διήμερο με Οινοποιήματα στον Παλιό Νερόμυλο της Κυπαρισσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για 3η συνεχόμενη χρονιά στον δροσερό κήπο του Παλιού Νερόμυλου στην Κυπαρισσία στις 12 & 13 Αυγούστου διοργανώνονται τα  Οινοποιήματα 2019.

Η διοργάνωση στοχεύει στην ανάδειξη του Τριφυλιακού αμπελώνα και των ωραίων οίνων που παράγονται εδώ μέσα από μια κοινή παρουσία και προσπάθεια όλων των οινοποιών της περιοχής. Έχει γίνει συνείδηση πλέον ότι η συνέργεια, η συνεργασία  και η ενότητα όλων μπορούν να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό μέλλον για τη ντόπια παραγωγή που έχει σοβαρές βάσεις για εκλεκτά κρασιά και αύξηση της αναγνωρισιμότητας στο οινόφιλο κοινό και όχι μόνο. Οι προοπτικές της ντόπιας παραγωγής θεωρούνται ικανές για μια τέτοια εξέλιξη η οποία θα συμπαρασύρει και άλλες αναπτυξιακές δράσεις όχι μόνο για τους παραγωγούς, αλλά και για την περιοχή γενικότερα. Ο Παλιός Νερόμυλος και ο Νίκος Ιμιρζιάδης πρωτοστατούν στην προσπάθεια αυτή πολλά χρόνια τώρα με ποικίλες ενέργειες και με τη βοήθεια του ειδικού Τάσου Ψυχογιού.

Οι οινοποιοί που συμμετέχουν είναι: ΔΕΡΕΣΚOΣ,  ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ (ΡΟΕΣ), COSTA NAVARINO, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΤΣΟΥΡΟΣ, ΤΣΩΛΗΣ, ΨΑΡΡΑΙΟΣ. Και τις 2 ημέρες οι επισκέπτες θα ενημερωθούν από τους ίδιους τους οινοποιούς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις “ετικέτες” τους με γευσιγνωσίες σε μια προσπάθεια ανάδειξης του Τριφυλιακού terroir και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε κρασιού.

Στην εκδήλωση (13/8) θα συμμετάσχει και ο γνωστός wine expert και βραβευμένος διεθνώς sommelier Γιώργος Λούκας με ειδικές ομιλίες, γευσιγνωσίες, γαστρονομικές συμβουλές σχετικές με το κρασί και το food pairing.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας και ο Βαγγέλης Ξυγκώρος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Δευτέρα και Τρίτη 12 και 13 Αυγούστου και ώρες 20.00-23.00

Γ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ