Διαγραφή χρεών ποσού 621.493,66 ευρώ από την Ε.Ε.Κ.Ε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Ε.Ε.Κ.Ε.) από το 2011 έως και σήμερα, παρέχει υποστήριξη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην προσπάθεια τους για τη ρύθμιση των χρεών τους. Διαθέτει σε όλη την Ελλάδα Τοπικά Παραρτήματα και δίκτυο άρτια καταρτισμένης επιστημονικής ομάδας που απαρτίζεται από νομικούς και οικονομολόγους.

Σε αυτά τα επτά χρόνια έχει διαχειριστεί χιλιάδες υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από τις υποθέσεις που διαχειρίστηκε το έτος 2018, επετεύχθη:

• Αποδοχή των αιτήσεων προσωρινών διαταγών στα Ειρηνοδικεία όλης της Ελλάδας  ποσοστό 99% των υποθέσεων

• Οι οφειλές των μελών της ΕΕΚΕ ανέρχονταν στις 968.805,47 ευρώ

• Οι οφειλέτες θα εξοφλήσουν 347.311,81 ευρώ, δυνάμει των αποφάσεων που εκδόθηκαν, σε τόσες μηνιαίες δόσεις όσες ορίζουν οι αποφάσεις (συνήθως 180 έως 240 μηνιαίες δόσεις)

• Επετεύχθη διαγραφή χρεών ποσού ύψους 621.493,66  ευρώ.

 Οι καταναλωτές, με την συνδρομή της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν δικαστική προστασία, η οποία είναι και ο μοναδικός τρόπος να προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους, αλλά και κατά περίπτωση και της λοιπής περιουσίας εντός του πλαισίου του Ν. 3869/2010 έως το τέλος του μηνός Φεβρουαρίου έτους 2019.

Επισημαίνεται, ότι η ΕΕΚΕ βρίσκεται υπό συνεχή εγρήγορση και παρακολούθηση των νομοθετικών εργασιών σχετικά με το ζήτημα της διαμόρφωσης της προστασίας της κύριας κατοικίας και της δυνατότητας αναδιάρθρωσης των χρεών των καταναλωτών για το διάστημα από 01/03/2019 και εντεύθεν.

Αντιδρώντας άμεσα με νέες παρεμβάσεις, δράσεις και ενημερωτικές εκστρατείες διακηρύσσει σε όλους τους τόνους, τη διαχρονική θέση της υπέρ της άνευ όρων προστασίας της κύριας κατοικίας για όλες της κατηγορίες των οφειλετών εκ μέρους της πολιτείας.

Η προστασία της κύριας κατοικίας αποτελεί ελάχιστη έκφραση του κράτους δικαίου εν μέσω της ισοπεδωτικής οικονομικής ύφεσης που μαστίζει την χώρας μας από το έτος 2009.

Καλούνται, όσοι αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα αποπληρωμής των δανείων τους να απευθύνονται στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Στοιχεία Επικοινωνίας ΕΕΚΕ:

• Τel : 210-8817730

• Web: www.eeke.gr

• e-mail: info@eeke.gr

• fb: www.facebook.com/enosikatanaloton/