Εγκατάσταση αναδόχου για το έργο αναβάθμισης δικτύου ύδρευσης κοινοτήτων του Δήμου Πύλου-Νέστορος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εγκαταστάθηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, ο ανάδοχος για το έργο αναβάθμισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Κυνηγού, Χωματάδας και Περιβολακίων, παρουσία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, του Προέδρου Δ.Σ της ΔΕΥΑΠΝ Θεόδωρου Χαραμαρά και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

«Ανταποκρινόμαστε στον κοινωνικό μας ρόλο και με γοργούς ρυθμούς διασφαλίζουμε την υλοποίηση όλων των έργων υποδομών στον Δήμο» δήλωσε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας: «Με τις εργασίες αναβάθμισης του δικτύου να ξεκινάνε άμεσα, το έργο αναμένεται να οδηγήσει σε ορθή διαχείριση του νερού, με περιορισμό και έλεγχο των απωλειών. Η Δημοτική Αρχή με τη βοήθεια των στελεχών του Δήμου ξεπερνά χρόνιες δυσλειτουργίες και προχωράει στην υλοποίηση των υποδομών, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών. Εύχομαι σε σύντομο χρονικό διάστημα να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε το σημαντικό αυτό έργο στην υπηρεσία των κατοίκων».

Ένα μήνα νωρίτερα είχε υπογραφεί η σχετική σύμβαση για το εν λόγω έργο,  προϋπολογισμού 1.174.193,55 € άνευ ΦΠΑ, με την πίστωση να προέρχεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΠ-Ν.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των ως άνω οικισμών. Ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου από αγωγούς πολυαιθυλενίου και η αναβάθμιση της δεξαμενής Χωματάδας. Με την υλοποίηση της πράξης αναμένεται να εξασφαλιστεί επαρκής παροχή νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στις υποδομές εξαγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής, ενώ η εξοικονόμηση πόσιμου νερού που θα επιτευχθεί, θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική.