Εγκρίθηκε σαν έργο ΣΔΙΤ ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο αρχείου

Εγκρίθηκε, σαν έργο ΣΔΙΤ, ο οδικός άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

Η έγκρισή του έγινε από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργου Δέδε, του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ηλία Γεωργαντά και του Ειδικού Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Νικόλαου Μαντζούφα.

Το έργο θα βελτιώσει την ασφάλεια των οδικών υποδομών της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής με τη συλλειτουργία των υφιστάμενων και σχεδιαζόμενων συγκοινωνιακών υποδομών και τη διασφάλιση γρήγορων και ασφαλών μετακινήσεων.

Επιπλέον, μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου θα επιτευχθεί μείωση του κόστους μεταφορών και αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας της περιοχής.

Η αποπληρωμή του έργου θα γίνει με πληρωμές διαθεσιμότητας, κατά την περίοδο λειτουργίας.